První klopýtnutí české reprezentace

15.11.2020
Odvetu proti Italkám měly hráčky České republiky odehrát v Praze na Královce, kvůli pandemii bohužel přišly o výhodu domácího prostředí. První vzájemný zápas na Apeninském poloostrově dopadl lepé pro Češky, které vyhrály o 10 bodů.

Dobrou zprávou bylo, že se do zápasu zapojila i Julia Reisingerová, která páteční utkání nedohrála kvůli zranění. Už od úvodu zápasu Italky vyvinuly velký tlak v obraně, který činil Lvicím problémy. I přes defenzívu po celém hřišti nasbíraly Italky pouze 16 faulů a donutily Lvice k 17 ztrátám za zápas.

Dlouho vyrovnaný zápas se zlomil až v poslední čtvrtině. Italky šly do 9 bodového vedení, to už Češky nedokázaly smazat a prohrály utkání o 6 bodů. Další skvělý zápas odehrála Kateřina Elhotová, jež nastřílela 25 bodů. Pěkný zápas odehrála i Renata Březinová, která si připsala double-double za body a doskoky.

Díky lepšímu vzájemnému skóre Češky tato ztráta nemusí mrzet. Lvice tak uhájily první pozici ve skupině, ze které má jistotu postupu pouze první tým. Družstva na druhém místě se utkají ve vzájemné tabulce, ze které postoupí pět týmů na evropský šampionát do Francie a Španělska.

V únorové bublině se Středoevropanky střetnou s Rumunkami, které porazily o bod. Další soupeř budou Dánky, ty Lvice sestřelily v pátečním duelu o 20 bodů. Kde se tato bublina odehraje, se ještě neví.