Čaki o reprezentační bublině

11.11.2020
České Lvice jsou již v dějišti kvalifikační skupiny D na Mistrovství Evropy, které by se mělo odehrát příští rok ve Španělsku a Francii. I přes dlouhou kariéru je to pro Kateřinu Elhotovou, hráčku ZVVZ USK Praha, nová zkušenost.

Křídelnice Pražanek v bublině ještě nehrála a snaží se celou situaci brát s nadhledem: „Fakt, že nebudou fanoušci a hala bude prázdná je hodně specifické. Podmínky jsou tu nastavené tak, aby odpovídaly regulím FIBA, tyhle pravidla někdo vytvořil a beru to tak jak to je.“

Pro web zbl.basketball se také dlouholetá opora české reprezentace vyjádřila i k návratu do trénikového procesu po tak dlouhé době: „Nejvíc to vidím v kondici a hře pět na pět, která nám hodně chyběla. Je to deficit, který se budeme snažit dohnat za těch pár dní, ale s holkama se známe, víme, co od sebe čekat, takže to není neznámá situace.“

„I když jsou tady některé holky prvně, tak se mi líbí jejich nasazení, celkově se snaží zapadnout a atmosféra v týmu je super. K novým hráčkám nemám žádné námitky.“ Vyjádřila se k novým spoluhráčkám ve výběru trenéra Svitka Čaki.

První zápas odehrají české hráčky proti Dánkám tento pátek od 15:30. A jak na ně?: „Musíme se vyvarovat ztrát, protože ty nás vždycky hodně potápí a je nutné se vyvarovat s jejich tvrdostí, která se dá předpokládat. Když tohle zvládneme a přidáme k tomu nějaké jednoduché koše z rychlého protiútoku a soudržnost bude v obraně, tak máme velkou šanci.“ dodává na závěr opora ZVVZ USK Praha.