Lvice v Rize

9.11.2020
V dnešních dopoledních hodinách se vydal tým české ženské reprezentace do kvalifikační bubliny v Rize. Nejenže se musel realizační tým potýkat se spoustou neznámých, ale na poslední chvíli jim přímý let do dějiště skupiny D zrušily aerolinky.

Jelikož se bubliny smějí zúčastnit hráčky, které během posledních 5 dnů před vstupem do bubliny mají negativní PCR test, tým byl skládán doslova na poslední chvíli a tomu bylo přizpůsobeno i dění mimo tréninkovou halu. Každá hráčka je na pokoji sama a do kontaktu s cizí osobou se dostane jen při přebírání jídla od poslíčka.

Kvůli pozitivním výsledkům Lvice přišly o asistentku trenéra Svitka Veroniku Bortelovou nebo třeba fyzioterapeuta Ladislava Buriana. Jisté také je, že se k týmu nesměla kvůli pozitivním testům připojit Romana Hejdová, nebo kvůli zraněním hráčky Kia Vaughn a Alena Hanušová.

Jak se české reprezentaci podaří vypořádat s téměř měsíční herní přestávkou, skladbou týmu na poslední chvíli a tréninkovou absencí, můžete sledovat živě na ČT Sport již tento pátek od 15:30, kde síly změří Lvice proti Dánkám. V neděli se utkají svěřenkyně Štefana Svitka s Italkami od 18:45. I tento zápas poběží živě na ČT Sport.