Od středy zpátky do hal

2.11.2020
Čeští vrcholoví sportovci měli od 12. října zakázáno sportovat ve všech vnitřních sportovištích. Pro sporty jako basketbal to byla velká překážka. Jenže dneska svitla všem profesionálním sportovcům velká naděje. Nový ministr zdravotnictví dal sportu za přísných podmínek zelenou.

O návratu sportovců do hal informoval dneska na Twitteru předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. V příspěvku stojí: „bude umožněno sportovcům chodit do zaměstnání, tj. profesionálové budou trénovat i ve vnitřních sportovištích.“ To s otevřenou náručí vítá i ZVVZ USK Praha, které se před první euroligovou bublinou otevře cesta k přípravě v hale. 

Těžší situaci budou mít basketbalové Lvice, pro které začíná reprezentační bublina už příští týden a téměř třítýdenní herní výpadek některých hráček se bude těžko dohánět.

Další podrobnosti a hygienické standarty, které musí být splněny, se dozvíme zítra z tiskové konference, která začne v 10 hodin ráno. Jisté však je, že soutěže budou pokračovat bez diváků a není vyloučeno ani plošné testování napříč jednotlivými sporty.