USK začíná letošní ELW v Istanbulu

23.10.2020
FIBA Europe na svých stránkách oznámila místa, kde se na přelomu listopadu a prosince rozeběhne ženská Euroliga. Stoprocentně jisté jsou zatím pouze dvě lokace. O skupině A se ještě rozhodne a skupina C čeká, kdo vyhraje kvalifikační utkání.

ZVVZ USK Praha svoji bublinu zahájí v Istanbulu, kde narazí na domácí Fenerbahce, Gdyni a Lyon. Pražanky usilovaly o pořadatelství první bubliny před Vánoci, bohužel jim nepřála negativní bilance koronaviru a s tím související opatření. „FIBA požadovala potvrzení od ministerstva zdravotnictví, že účastníci turnaje nepůjdou do karantény. Potvrzení jsme nedostali, takže i když jsme kandidaturu podali, byli jsme tímto diskvalifikováni.“ Vysvětlil situaci generální manažer týmu Marek Kučera.

Jisté také je, kde se odehraje skupina D. Týmy Bourges, Galatasaraye a Landes se představí v Šoproni, kde se pořadatelství ujal domácí tým. Jak už bylo v úvodu řečeno, skupina C čeká na finální rozhodnutí, jisté však je, že se bude hrát buď ve španělské Gironě nebo rumunském Sfantu Gheorghe. Ve kterém z těchto dvou měst se bublina odehraje, se dozvíme ve středu po kvalifikačním boji právě mezi těmito dvěma týmy.

Týmy se do bublin zapojí 29. listopadu, zápasy se odehrají 1., 3. a 4. prosince. O pořadatelích lednových bublin se ještě bude jednat.