Druhé vítězství během tří dnů

9.10.2020
Před nucenou čtrnáctidenní pauzu se sešly dva dosud neporažené týmy. Hradecké Lvice hostily v 5. kole Renomia ženské basketbalové ligy ZVVZ USK Praha. Dobrou zprávou pro Pražanky byl návrat uzdravené Kateřiny Elhotové, která vynechala úvod ročníku kvůli zranění.

Zápas nezačal z pohledu ZVVZ USK Praha vůbec dobře. Kromě prvního koše utkání, který dala Marija Režan, tahaly Pražanky po celou první čtvrtinu za kratší konec. Až 50 sekund před koncem se jim podařilo srovnat. Lvice však stihly dát ještě koš a vedly v úvodu o 2 body.

To se samozřejmě nelíbilo paní trenérce Hejkové. V krátké přestávce vyčinila svým svěřenkyním, ty pak přidaly nejen v útoku. 27 nastřílených a 22 obdržených bodů stačilo k mírnému poločasovému vedení.

Po poločase se dokonce Lvice střelecky trápily, nastřílely jen 15 bodů, zato ZVVZ USK Praha stihl 21 bodů, dokonce se dostal do 16 bodového vedení. To se domácím podařilo stáhnout na rozdíl 9 bodů na konci čtvrtiny.

Stejně jako úvodní čtvrtina, i ta poslední patřila domácím. Nedovolily ZVVZ USK Praha výrazně odskočit ve skóre, dokonce se samy přiblížily k vítězství. V dramatické koncovce se pátou chybou v zápase vyoutovala Ivana Dojkić a Pražanky tak přišly o důležitou hráčku. V posledních minutách se však projevily zkušenosti z těžkých zápasů na straně hostů. Hráčky ZVVZ USK Praha tak během tří dnů vycvičily Levhartice i hradecké Lvice.

Skvělý zápas odehrála Marija Režan, která si připsala další double-double. Stejný počin se povedl i Veronice Voráčkové, která v této sezoně sbírá dvouciferná čísla jak na běžícím pásu. Navrátivší Kateřina Elhotová stihla za 36 minut nastřílet 16 bodů a byla jednou z klíčových opor USK.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 79:85 (18:16, 22:27, 15:21, 24:21)
Režan 21 (11 dosk.), Elhotová 16, Vyoralová a Šípová po 13, Voráčková 12 (11 dosk.), Dojkić 10 (6 as.)