Přerušení soutěží, nejen basketbalových

9.10.2020
Od pondělí se zastaví téměř veškerá sportovní činnost v České republice. V lepším případě se omezení sportovat bude týkat jen čtrnácti dní. To platí pro profesionální i amatérské sportovce, bez rozdílu, jestli jsou registrování pod svazem či federací.
K celé situaci se vyjádřil guvernér Renomia Ženské basketbalové ligy, Daniel Kurucz:

„Pro český sport obecně a basketbal nevyjímaje je to hodně nepříjemná situace. Věřili jsme, že se liga nezastaví, ale teď musíme přijmout rozhodnutí vlády a přizpůsobit se. Nemáme v tuto chvíli ve hře žádná utkání evropských pohárů, takže výjimka se nás zřejmě týkat nebude. Můžeme teď hlavně doufat, že se hráčky po dvou týdnech budou moci vrátit do hal a ligová soutěž se co nejdříve rozběhne. Nutno podotknout, že hráčky jsou z velké části profesionální sportovkyně a tímto rozhodnutím jim vlastně na dva týdny bereme práci. Už dvoutýdenní pauza způsobí RENOMIA ŽBL jak sportovní, tak ekonomické komplikace a delší pauza by je jen prohloubila. Budeme se snažit fanouškům přinášet basketbal v nějaké podobě i v době zavřených hal.“

Dnešní a víkendové zápasy 5. kola nejvyšší ženské soutěže se ještě stihnou odehrát. Stále platí nařízení, že to bude bez diváků. Všechny 4 utkání, včetně zápasu ZVVZ USK Praha, který se hraje dnes od 17:30 v Hradci Králové, můžete sledovat živě na TVCom.