Vítězství v severních Čechách

7.10.2020
ZVVZ USK Praha si ve 4. kole udělal výlet do severních Čech, kde je hostily Levhartice Chomutov. Ty v předešlých třech zápasech dokázaly jen jednou vyhrát. A ne jinak tomu bylo po dnešním utkání.

Vlažný vstup do utkání měl tým ZVVZ USK Praha, první body zaznamenal až po dvou a půl minutách a to ve formě šestek, které proměnila Veronika Voráčková. V tu chvíli byl stav 2:2. Po tomto bodovém zápisu se Pražanky lehce probraly a přidaly dalších 17 bodů. Za to defenzíva jela na vysoké obrátky, jak jsme u týmu z Královky zvyklí.

V dalším dějství se probudila útočná síla hostů, kterou zatížily účet Levhartic dalšími 27 body. Přitom neztratily nic ze své silné stránky, obrany. Chomutovské hráčky se dostaly jen na 8 zaznamenaných bodů. Favoritky potvrdily svou roli a šly tedy do šaten s náskokem 32 bodů.

Syndrom třetí čtvrtiny se projevil na Pražankách a dlouho hledaly ztracený rytmus z první půle. Nedůslednou obranu Levhartice potrestaly 16 body. To je více bodů, než stačily nastřílet za úvodních dvacet minut. Na opačné straně, nesoustředěnost v útoku, se projevila nejnižším počtem bodů za čtvrtinu, které ZVVZ USK Praha nastřílelo během tohoto utkání. Koncovka zápasu se nesla v totožném duchu. Levhartice nastřílely 16 bodů, naše hráčky jen o 4 více. Zápas tedy ovládl ZVVZ USK Praha rozdílem 38 bodů.

Zápas se povedl Mariji Režan, která se s 18 body a 10 doskoky stala nejlepší hráčkou utkání. Zdatně jí sekundovala Ivana Dojkić, také s 18 body. Hezkých 16 bodů si připsala Tereza Vyoralová, k tomu přidala 6 asistencí. Za zmínku také stojí 100% střelba Terezy Halátkové, ta proměnila oba trojkové pokusy, včetně jedné střely ze střední vzdálenosti. Další vydařené představení si zahrála mladičká Anastasia Kovtun, ta stihla za více než 17 minut zaznamenat 6 bodů a 8 doskoků.

Levhartice Chomutov – ZVVZ USK Praha 46:84 (8:19, 6:27, 16:18, 16:20)
Režan 18 (10 dosk.), Dojkić 18, Vyoralová 16 (6 as.), Šípová 12, Halátková 8, Voráčková 6 (14 dosk.), Kovtun 6 (8 dosk.)