Sedmnáctiletý talent

3.10.2020
Nejmladší členka A týmu ZVVZ USK Praha a zároveň nejnovější posila letenského týmu. To je ve zkratce benjamínek družstva. Mladice, která v raném věku opustila svou rodnou zemi, aby dobyla basketbalové palubovky. Seznamte se, Anastasia Kovtun!

Představ se, prosím.
Jmenuji se Anastasia Kovtun. Pocházím ze Lvova v Ukrajině. Je mi 17 let, za chvíli 18. Do teď jsem hrála pouze v ukrajinských basketbalových klubech, USK Praha je první klub jak v zahraničí, tak na tak vysoké úrovni.

ZVVZ USK Praha?
Myslím, že je to opravdu skvělý klub. Sledovala jsem jejich, teď už naše, euroligové zápasy a tenhle tým mě fascinoval a inspiroval. Všechny potřebné podmínky pro plnohodnotný trénink a můj další vývoj jsou tady. Tady se toho dá opravdu hodně naučit, jsem ráda, že tu jsem.

Spoluhráčky?
Byla jsem mile překvapená, jaká tady panuje přátelská atmosféra. Mám pocit, že jsem s nimi dlouhou dobu, i když je znám sotva pár týdnů. Každá spoluhráčka je strašně přátelská a vždycky ochotna pomoct. To mi hrozně moc pomohlo, abych se snáze aklimatizovala.

Natália Hejková?
Slyšela jsem o ní od ukrajinských trenérů, ty jsou z její práce nadšeni. Ona je skvělá osoba a opravdový profík. Jsem šťastná, že mám příležitost s ní trénovat. Ale všichni trenéři tady si zaslouží respekt. Obětují spoustu času a úsilí v přípravě tréninků a taktiky.

Číslo 6?
Můj táta s tím číslem hrál. Jako malá jsem s ním taky hrávala, ve starších kategoriích ale bylo často obsazené, tak jsem hrála s jiným. Ale já jsem stála spjatá s šestkou. Tady byla volná, tak jsem si ji vybrala.

Vzkaz fanouškům?
Doufám, že tato pandemie brzo skončí, ale navzdory tomu, basketbal tu bude. Budeme nesmírně šťastní, když nám pomůžete během zápasů. Samozřejmě s dodržením všech protipandemických opatření :)