Známe finalisty WNBA

30.9.2020
Dneska v noci se posledním pátém utkání rozhodlo o druhém finalistovy WNBA. Ve velice vyrovnané partii, kde se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, se nakonec radoval tým Las Vegas Aces, který vyhrál o 3 body nad Connecticut Sun.

I když Las Vegaský esa vyhrály celou základní část, první zápas je čekala ledová sprcha. Slunce jim nadělilo debakl o 25 bodů. Ve druhé utkání si vykloubila rameno naše hráčka Alyssa Thomas. Značně oslabený tým Connecticutu padl o 8 bodů. Do dalšího utkání se vrátila AT a vítězstvím 77:68 také vrátila vedení na svou stranu. Čtvrté utkání se nepovedlo holkám hrajícím v oranžových dresech, a padly o 9 bodů. Díky tomu se musel odehrát poslední pátý zápas.

V úvodu jasně dominovaly hráčky Sun, které vyhrály první čtvrtinu o 13 bodů. Bohužel v dalších desetiminutovkách nedokázaly udržet stejně vysoké tempo a začaly o své vedení pomalu přicházet. V druhé polovině dokonce nastřílely jen 18 bodů, což v konečném výsledku byla prohra o 3 body. To je stálo zápas i účast ve finále.

Druhým finálovým účastníkem je Seattle Storm, který vyhrál všechny své zápasy a postoupil do finále relativně v poklidu. Jediný perný moment nastal, když v prvním zápase vyhrál se štěstím. Po nájezdu Sami Whitcomb se míč odrazil k Alyshe Clark, která těsně před koncem dala vítězný koš. V dalších zápasech byl průběh mnohem jednoznačnější a tak zaslouženě Storm postupje do finále.

Vítěze letošního ročníku WNBA budeme znát nejpozději 11. října. To je datum případného pátého zápasu série, která se hraje na 3 vítězná utkání.