Quadruple-double Veroniky Voráčkové

26.9.2020
V prvním kole letošního ročníku Renomia ženské basketbalové ligy hostil na domácí palubovce ZVVZ USK Praha tým BK U19 Chance Strakonice. Pražanky nastoupily jen se sedmi hráčkami a bez největších opor.

Kateřina Elhotová, María Conde a Teja Oblak sice byly přítomny na zápase, trenérský tým se však rozhodl dát hráčkám prostor pro odpočinek a regeneraci lehkých fyzických zranění. I přesto však ZVVZ USK Praha naplňoval od samého začátku roli favorita a první čtvrtinu jednoznačně ovládl.

V druhé části si mohla trenérka Natália Hejková dovolit vystřídat teprve sedmnáctiletou premiantku v české lize, Anastasii Kovtun. Ta svůj první bod v Renomia ŽBL dala ze šestky a k tomu přidala bojovný výkon v obraně. Ta zdobila koneckonců tým domácích v celé první polovině utkání.

Třetí čtvrtina začala vlažně, po pěti odehraných minutách byl stav 10:8. Naštěstí se hráčky vrátily do tempa a ukázaly divákům, kterých na Královku dorazilo kolem 50, že o přestávce nezapomněly dávat body. Ve vzduchu visela magická stovka, která domácím utekla o 3 koše.

V posledním dějství jsme se stali svědky málo vídaného momentu. Veronika Voráčková si došla pro dvouciferná čísla ve 4 měřených statistikách a to konkrétně v bodech, doskocích, asistencích a ziscích. Patřila k největším tahounkám a dotáhla ZVVZ USK Praha do vítězného konce. Double-double si připsala ve svém prvním zápase v české lize i Ivana Dojkić, která ke třinácti bodům přidala i 10 asistencí.

ZVVZ USK Praha – BK ST-U19 Chance 127:52
Voráčková 31 (20 dosk., 13 as., 10 zisků), Režan 26 (8 dosk.), Šípová 22 (9 zisků), Dojkić 19 (10 as.), Vyoralová a Halátková po 13, Kovtun 3