Natália Hejková před novou sezonou

25.9.2020
Už zítra začíná prvním soutěžním utkáním sezona 20/21. Pražský celek nastoupí ve dvou soutěžích, RŽBL a Eurolize. Kdo jiný, než členka FIBA basketbalové síně slávy, pětinásobná vítězka ženské Euroligy a hlavní trenérka ZVVZ USK Praha, Natália Hejková, by se měla vyjádřit, jak to vidí.

Loňská sezona?
Byla to jedna z nejlepších sezon v USK. Jak jsme hrály bez problému českou ligu, stejně tak jsme hrály i Euroligu, opravdu neskutečným způsobem a proto nás všechny velmi mrzí, že se sezona „rozplizla“. Myslím, že jsme měli našlápnuto na výborný výsledek.

Renomia ŽBL?
Česká liga se naštěstí bude hrát a doufám, že bez velkých změn. Ovlivnit by to mohly týmy v karanténách. To by mohlo ovlivnit celý náš život, i když to nebude normální kvůli omezenému počtu diváků. Pro nás je nejdůležitější, aby se hrálo a udržela se kontinuita, aby diváci nezapomněli, že ženský basketbal existuje.

Euroliga?
Ta nás zklamala už v úvodu, když máme zkrácenou sezonu na 10 zápasů (po schválení FIBA Europe. Pozn. redakce). Ale máme tak těžkou skupinu, že po šesti zápasech nemusíme postoupit dál, dokonce nemůžeme postoupit ani do Eurocupu. Proto se musíme maximálně soustředit na dvě bubliny, abychom se dostali mezi dva postupující týmy.

Letošní tým?
Oproti loňské sezoně jsme přišli o Cristinu Ouviňu a Valériane Vukosavljević, nechtěli jsme, aby odešly, i ony samy chtěly zůstat, ale shodou okolností jsme museli akceptovat, že odešly do jiných týmů. Hráčky, které přišly, jsou perspektivní pro USK, jak na tuto sezonu, ale i do těch budoucích. K Ivaně Dojkić a Maríi Conde se ještě přidala mladičká Anastasiia Kovtun. Ale to je ještě vzdálenější budoucnost, než u prvních dvou jmenovaných.

Slovo závěrem?
Všichni věříme, že sezona bude normální, protože je to náš život a produktivní věk sportovce je krátký, tak bychom nechtěli, aby další sezona byla pokažená.