Startuje Renomia ŽBL

23.9.2020
Už tento pátek 25. září se znovu vrátí do akce nejvyšší česká ženská basketbalová liga, která podruhé za sebou ponese název RENOMIA ŽBL. Právě prodloužení kontraktu s titulárním partnerem je důležitou součástí snahy o další rozvoj soutěže, která měla ve středu 23. září úvodní tiskovou konferenci v pražské hale Královka. Vedení soutěže je připraveno i na možné komplikace spojené s pokračující epidemií koronaviru.

„Velmi si ceníme toho, že opět můžeme být titulárním partnerem ŽBL a že naše podpora pomůže klubům v této složité době. Naše spolupráce začala v dobrých časech a ani v těch zlých RENOMIA své partnery nikdy neopouští. Do nové sezóny bychom tak chtěli RENOMIA ŽBL popřát výborné sportovní výkony, které potěší diváky v halách i u televize, a také co nejmenší ovlivnění jejího průběhu koronavirem. Premiérově jsme se letos rozhodli ocenit úsilí hráček směrem k úspěchu celého týmu a vyhlásit speciální Cenu pro nejlépe doskakující hráčku RENOMIA ŽBL. Její vítězku oznámíme po skončení základní části RENOMIA ŽBL. Věřím, že skvělé výkony hráček budou motivací pro mladé sportovce a vzbudí v nich touhu stát se novou basketbalovou krví, říká Jiří Nepala, managing partner společnosti RENOMIA, která poskytuje komplexní služby v oblasti pojištění, risk managementu a financí.

 

„Pevně věřím, že se na rozdíl od té minulé tato sezóna dohraje celá. Sice se pravděpodobně rozjíždí druhá vlna COVID-19, jsme ale připraveni sehrát co nejvíce zápasů pod operativně vytvářenými bezpečnostně-zdravotními pravidly, v souladu s nařízeními státu. Pomineme-li nepříjemnost v podobě nebezpečí koronaviru, přináší RENOMIA ŽBL (RŽBL) několik zajímavostí. Z pohledu celé ligy je to především prodloužení partnerství s RENOMIA, jež nám přinese možnost další podpory a propagace RŽBL i v sezoně 2020-2021,“ říká guvernér soutěže Daniel Kurucz.

 

Mírnou obměnou prošla nadstavbová část soutěže, které se na rozdíl od loňského roku zúčastní také nejlepší tým základní fáze.

 

„Systém ligy se mění a bude zajímavější. Po základní části každý s každým se RENOMIA ŽBL rozdělí do nadstavby na dvě skupiny: týmy na 1.-4. místě si zahrají každý s každým o nasazení do play-off, týmy na 5.-10. místě si zahrají nadstavbu jednokolově podle předem stanoveného klíče. Čtyři týmy z této skupiny postoupí do play-off, které se bude opět hrát na tři vítězná utkání. Celou soutěž bude hrát také euroligový celek ZVVZ USK Praha, který je opět největším favoritem na titul. O dalším pořadí bude podle mého názoru dramatický boj, což zvýší atraktivitu RENOMIA ŽBL,“ věří Kurucz.

 

Pokračuje nastavená spolupráce s reportérem Tomášem Budkou, který bude z vybraných zápasů pořizovat reportáže, které budou k dispozici i na sociálních sítích. V plánu jsou i basketbalová studia v kooperaci s TV Com.



„Rovněž jednáme se Slovenskou basketbalovou asociací o společném vyvrcholení pohárové soutěže, které by mohlo přinést novinku v podobě Final 8 Československého poháru. To by byla hodně zajímavá konfrontace,“ odhaluje Kurucz zákulisí jednání.

 

Ligový ročník odstartuje v pátek 25. září duely Chomutova s Ostravou a pražské Slavie proti Slovance.

Zdroj: zbl.basketball