"přáteláky" proti Polkowicím

20.9.2020
O tomto víkendu hráčky ZVVZ USK Praha hostily CCC Polkowice ve dvou přípravných zápasech za zavřenými dveřmi. Paní trenérka Hejková měla k dispozici téměř kompletní sestavu včetně nejnovější posily Pražanek, teprve sedmnáctileté Anastasie Kovtun.

V sobotním utkání byla patrná nervozita domácích, které se snažily dostat do herní pohody skoro celou první půlku. V jednu chvíli dokonce ztrácely na polský celek 7 bodů. To byl zlomový moment zápasu, po kterém ZVVZ USK Praha nejen dotáhlo, ale také se dostalo do vedení. Od té doby se náskok domácích navyšoval a zápas skončil dvouciferným rozdílem pro domácí.

I vstup do druhého utkání byl poněkud vlažný z obou stran. Důkazem budiž i nízké poločasové skóre, 34:36 ve prospěch Polkowic. Hra ve druhé polovině měla vysoké tempo, přelévala se z jedné strany na druhou. Ani to však nepomohlo týmům odskočit ve skóre a tak zápas vyhrály hráčky ZVVZ USK Praha o 3 body.

Vyjádření Pavla Kubálka, asistenta trenéra:
„Po velmi dlouhé pauze, zapříčiněné pandemií, jsme odehrály první dvě přátelské utkání. V obou se nám podařilo zvítězit, ale důležitějším faktorem bylo začlenit nově příchozí hráčky do týmu a to se podařilo.“