ELW začíná na konci listopadu

18.9.2020
Jak jsme vás již informovali, kluby a národní federace se měli do pondělí 14. září vyjádřit, ke které variantě se přiklání. I když rozhodování skončilo vyrovnaně (9 týmů a 5 federací zvolilo variantu 1, stejný počet klubů a federací zvolilo variantu 2), sekretariát FIBA Europe rozhodl, že soutěž odstartuje na konci listopadu variantou 1.

Rozhodnutí je podmíněné hlasováním z prvního zasedání týmů a federací, kde se členové klubů vyjádřili k tomu, že nevidí reálnou možnost zahájit soutěž v říjnu z důvodů restrikcí a bezpečnostních opatřeních v jejich státech.

Varianta 1 jedna znamená, že se původní dvě skupiny rozdělí do čtyř skupin po čtyřech týmech. Každá skupina odehraje dvě bubliny, v každé bublině 3 utkání. Dva nejlepší týmy z každé skupiny postupují do dvou čtvrtfinálových bublin. Ta se letos hraje na dva zápasy. Výherci těchto utkání postupují do Final Four.

Na první porci euroligových zápasů se můžeme těšit v týdnu od 29. listopadu do 5. prosince. Následující týdenní bublina nás čeká od 17. ledna. Čtvrtfinálová klání jsou na programu v polovině března, konkrétně v týdnu od 14. do 20.

ZVVZ USK Praha je ve skupině B s Fenerbahce, LDLC ASVEL Feminin a VBW Arka Gdyně. Podle rozpisu soutěže, dva nejlepší týmy z naší skupiny narazí na dva celky ze skupiny D. V té se nachází Sopron Basket, Bourges Basket, Galatasaray a Basket Landes.

O dalším vývoji situace vás budeme informovat.