María Conde

10.9.2020
Dalším nováčkem v týmu je španělská reprezentantka María Conde. I ona se představí nejen fanouškům ZVVZ USK Praha v následujícím rozhovoru.

Představ se nám, prosím?
Jmenuji se María Conde. Pocházím z Madridu ve Španělsku, je mi 23 let. Posledních pár let jsem hrála v Polsku. Tady jsem jen pár dnů a jsem strašně nadšená, že jsem tady. Máme nádhernou halu a těším se, až tady budu hrát.

ZVVZ USK Praha?
Je to tým, ve kterém spousta hráček chce hrát. Je to skvělý klub, krásné město a parádní zázemí. Posledních pár let ZVVZ USK Praha hraje moderní basketbal. Jste jedním z nejlepších klubů, a když se naskytla možnost tu hrát, tak jsem nad ničím nepřemýšlela a řekla jsem hned ano.

Spoluhráčky?
Osobně jsem se s žádnou z nich nesetkala, ale sleduju je. Sleduju Euroligu a ZVVZ USK Praha je jedním z mých oblíbených klubů. Koukala jsem se na vaše zápasy, takže setkat se s nimi tváří v tvář je fajn. Všechny mi dost pomáhají, ulehčily mi aklimatizování a mám pocit, že jsem tady roky, ne jen pár dnů.

Natália Hejková?
Je to skvělá zkušenost hrát pod někým, kdo trénuje tým na takové úrovni. Vždyť tady má obrázek jako členka síně slávy (ukazuje na visící plakát Natálie Hejkové, pozn. redakce). Neznala jsem ji osobně, stejně jako hráčky, ale dost mi pomohla na začátku. Je tu dobrá atmosféra kolem mě. I ostatní trenéři se o mě dobře starají, makají na mě.

Číslo 10?
Je to moje nejoblíbenější číslo. Od doby, kdy jsem začala hrát basketbal, vždycky jsem se snažila mít desítku. Mít ji vždycky nebylo možné, protože je to oblíbené číslo. V některých týmech o ni byl boj (směje se). Tady v týmu ji nikdo neměl, tak jsem si ji vzala.

Vzkaz fanouškům?
Jako tým se strašně těšíme na začátek sezony, jak české, tak Euroligy. Doufám, že se s vámi brzo uvidím. I když to možné nebude tak uvolněné, kvůli všem restrikcím. V každém případě děláme vše proto, abyste si to užili jako my.