Ivana Dojkić

4.9.2020
Ivana Dojkić, dvaadvacetiletá Chorvatka, která se k týmu připojila v pondělí, si našla čas a představila se fanouškům ZVVZ USK Praha. Jestli se o Ivaně chcete dozvědět více, určitě si přečtěte následující rozhovor.

Představ se fanouškům, prosím.
Jmenuji se Ivana Dojkić, pocházím z Poreče v Chorvatsku, je mi 22 let a jsem natěšená na mé nové působení v ZVVZ USK Praha.

ZVVZ USK Praha?
Je to perfektní místo pro můj další rozvoj. Po Slovinsku, Rusku a Maďarsku, a etapy v EuroCupu, je to další krok k tomu, abych hrála Euroligu. Vždycky byl můj sen hrát Euroligu a měřit se s nejlepšími hráčkami. S ohledem na moji připravenost, sebevědomí a zkušenosti, je to pro mě perfektní čas, abych ukázala to nejlepší, co ve mně je a abych pomohla týmu k zisku titulu.

Spoluhráčky?
Mariji Režan znám dlouho z reprezentace, s Tejou Oblak jsem se párkrát setkala. S Marií Conde jsme stejný ročník, takže se známe z mládežnických Evropských šampionátů. Zbylé spoluhráčky jsem sledovala v reprezentacích, takže pro mě nejsou úplně neznámé.

Natália Hejková?
Jsem strašně nadšená, že mě bude trénovat tak velká osobnost. Slyšela jsem o ní jen samé pozitivní zprávy. A když dostanete možnost trénovat pod takto dobrou trenérkou, tak to nesmíte brát na lehkou váhu, protože vás může strašně moc naučit. Už po několika trénincích cítím oporu. Pro mě jako rozehrávačku je důležité, že mi věří, že komunikujeme. Takže jsem opravdu šťastná, že jsem přišla do tohoto klubu. A doufám, že zažijeme s trenérkou, týmem a se všemi fanoušky spousty pozitivních okamžiků.

Číslo 18?
Číslo 18 má pro mě opravdu hodně významů. Ve zkratce, podle astrologie je osmička moje číslo a tak jsem ho vždycky měla. A když jsem začala hrát v Moskvě, tak byla obsazená. Takže jsem chtěla takové číslo, které bych já chtěla mít, a zároveň by nebylo vždycky obsazené. A když jsem začala hrát v zahraničí, tak mi bylo osmnáct. A taky pro to, že je to jako jedna osmička. Má to hodně významů pro mě, tyhle jsou ty hlavní.

Vzkaz fanouškům?
Doufám, že se budeme vídat ve velkém počtu na zápasech nejen Euroligy. Myslím, že nás čeká spousta hezkých okamžiků. Těším se na vás!