Vydařený turnaj U14

30.8.2020
Dnešním dnem skončil povedený Mezinárodní basketbalový turnaj dívčí kategorie U14, který se pořádal na Královce. Téměř půlroční herní pauza se pozitivně projevila na tempu hry. Všechny hráčky s velkou chutí a elánem bojovaly a měly radost, že se zase něco děje pod bezednými koši.

Turnaj, který byl zorganizován s finanční podporou hlavního města Prahy, bohužel nenavštívily týmy ze zahraničí kvůli obavám ohledně pandemie koronaviru. I přesto se do turnaje přihlásily družstva od Plzně až po Bruntál.

Turnaje se zúčastnily hráčky USK Prahy trenérky Ivy Hradilové, které bez porážky ovládly skupinu a v neděli její svěřenkyně hrály o medaile. Ve vyrovnaném prvním utkání porazily Strakonice o 5 bodů. V posledním zápase o zlato je čekal tým Chomutova, který byl do této chvíle také neporažený. U Levhartic byla vidět delší pauza mezi zápasy a tak naše holky poprvé na turnaji okusily porážku.

Diplomy, medaile a poháry předala hráčka ZVVZ USK Praha, Veronika Šípová, která ráda zavzpomínala na léta, kdy sama hrála kategorii U14. A komu ceny předala? Bronzovou příčku vybojovaly hráčky BK Strakonic.  Na druhém místě se umístily hráčky USK Praha. První místo v letošním ročníku Mezinárodního basketbalového turnaje dívčí kategorie U14 vybojovaly hráčky BK Levhartice Chomutov.