Jak se to vyvíjí za oceánem

14.8.2020
Seattle Storm dokazují, že letos jsou favoritem na titul zámořské WNBA. Connecticut Sun se pomalu odlepuje ode dna a Chicago Sky nepřestává překvapovat. To je ve zkratce to důležité, co se po 9 odehraných kolech může říct o jediné rozehrané ženské soutěži na světě. My se na to podíváme blíže.

Hráčky Seattle Storm, s bilancí 8 výher a jedné porážky, dokazují, že letošní ročník právem patří jim. Breanna Stewart a Jewell Loyd jsou největšími tahouny svého týmu. Po zranění se vrátila i Sue Bird, která předvádí svůj nejlepší basketball.

Pouze čtyři hráčky z Connecticutu Sun odehrály všech 9 utkání, mezi nimi jsou i Alyssa Thomas a Brionna Jones. Jak už bylo řečeno, tento tým se zvedá ze dna tabulky. Po příchodu Natishy Hiedeman se tým uklidnil a je si jistější v koncovkách jednotlivých čtvrtin, kde předtím strádal.

Chicago Sky, tým, který před sezonou byl pasován do role outsidera je po téměř polovině základní části na 3 místě. Jestli bude dál hrát tímto způsobem, stane se černým koněm celé soutěže.

Tabulka po 9 odehraných kolech:

1.            Seattle Storm
2.            Las Vegas Aces
3.            Chicago Sky
4.            Los Angeles Sparks
5.            Minnesota Lynx
6.            Phoenix Mercury
7.            Indiana Fever
8.            Washington Mystics
9.            Connecticut Sun
10.          Dallas Wings
11.          Atlanta Dream
12.          New York Liberty