Souhrn prvního kola WNBA

27.7.2020
V sobotu odstartovala zámořská WNBA. V prvním kole, které se odehrálo během minulého víkendu, jsme byli svědky překvapivých výsledků. Shrnutí jednotlivých zápasů přinášíme níže.

Seattle Storm – New York Liberty 87:71
Velký zápas odehrály navrátivší hráčky Breanna Stewart a Sue Bird. Obě vynechaly sezonu 2019 kvůli zranění. Na jejich výkonu dlouhý herní výpadek nebyl vůbec znát.  První jmenovaná zaznamenala 18 bodů a 8 doskoků, zatímco druhá přidala 11 bodů. Pro Seattle to byla povinná výhra, vezmeme-li v úvahu, že hráli s outsiderem soutěže.

Los Angeles Sparks – Phoenix Mercury 99:76
Sparks si skvělou třetí čtvrtinou, kterou vyhrály 30:8, vypracovaly náskok, na který Mercury nedokázaly zareagovat. Phoenix jistě může mrzet i 27 ztrát, z toho 9 právě ve třetí desetiminutovce. Pěkný výkon na začátek sezony předvedla Ogwunike, když stihla nastřílet 21 bodů.

Indiana Fever – Washington Mystics 76:101
První letošní double-double si připisuje Myisha Hines-Allen, která nastřílela 27 bodů a doskočila 10 míčů. Další prim mají na svém kontě hráčky Mystics, s téměř 78 procentní úspěšností vystřílely první stovku letošního ročníku.

Connecticut Sun – Minnesota Lynx 69:77
Překvapením prvního kola je určitě výhra Lynx, které celý zápas prohrávaly, ale v poslední čtvrtině dovolily hráčkám Sun pouhých 12 bodů a tak otočily zápas ve svůj prospěch. Parádně se uvedly obě hráčky ZVVZ USK Praha, Alyssa Thomas nastřílela 20 bodů a byla nejlepším střelcem utkání, k tomu přidala 8 doskoků. Brionna Jones stihla za 29 minut nasázet soupeřkám 10 bodů. Jestli naše hráčky táhly Connecticut za vítězstvím, na druhé straně to byla jednoznačně Sylvia Fowles, ta nastřílela 17 bodů a přidala 18 doskoků.

Chicago Sky – Las Vegas Aces 88:86
Skvělý obrat v poslední čtvrtině předvedly hráčky Sky. Za poslední čtyři a půl minuty nedovolily soupeřkám ani jednou skórovat a nastřílely 11 bodů v řadě. Tím otočily zápas do vítězného konce. Výtečný výkon předvedla Angel McCoughtry z Aces, nastřílela 25 bodů. Její spoluhráčka A´ja Wilson nastřílela o 3 body méně, za to však doskočila 11 bodů.

Dallas Wings – Atlanta Dream 95:105
Bývalá hráčka ZVVZ USK Praha, Isabelle Harrison hrající za Wings, stihla za půl hodiny na hřišti 18 bodů a 10 doskoků. Na druhé straně, s 30 body a 13 doskoky, jí zdatně sekundovala Monique Billings. A tak hráčky Dream připsaly druhou stovku v úvodním kole letošní WNBA.