Karanténa v karanténě

23.7.2020
Tak by se dala pojmenovat situace, která panuje na Floridě, konkrétně v IMG Akademii. Pohled do zákulisí přináší hráčka ZVVZ USK Praha a Connecticut Sun, Alyssa Thomas.

Jelikož nesmíme opustit areál IMG, musíme si všechno, co potřebujeme, objednat a nechat si doručit na pokoj, začíná s popisem osmadvacetiletá hráčka původem z Marylandu. Plynule navazuje na ubytování, které je buď v hotelech, nebo domech, které jsou součástí univerzity.

Jak velké je místo, kde se letošní WNBA odehraje, dokazuje fakt, že je zde ubytovaných všech 12 týmů, včetně vedení ligy, rozhodčích a dalších potřebných pracovníků. Přitom platí přísná pravidla, aby se zabránilo potkávání jednotlivých družstev. Alyssa to popisuje slovy, že každý tým má přidělený svůj čas v hale a v posilovně a to se musí striktně dodržovat.

V každém případě je fajn trénovat v hale s dalšími hráčkami po tak dlouhé pauze. Už se nemůžu dočkat, až si zahrajeme proti jednotlivým týmům, dodává s úsměvem.

Díky testům, které se provádí stěrem nosu a krku v přesně stanovenou dobu každý den, je možné včas zastavit šíření viru. Výsledky vám zasílají přímo do speciální aplikace, kterou jsme si všichni museli stáhnout, popisuje dění kolem testování na Covid.

Celý rozhovor zakončuje Alyssa Thomas slovy: „Tahle sezona je bohužel jiná, než všechny ostatní. Dřív jsme cestovali po Americe, teď je to všechno na jednom místě. Je těžké říct, jak bude tato sezona probíhat, v každém případě udělám maximum proto, abychom vyhrály.“