Dvě zástupkyně USK v WNBA

20.7.2020
Již tuto sobotu začne značně upravený ročník WNBA. Jak jsme vás informovali, základní část se zkrátí, veškeré zápasy se odehrají na jednom místě a bez diváků. Server WNBA přinesl před začátkem nové sezony zajímavé pohledy do jednotlivých týmů. Fanoušky ZVVZ USK Praha určitě zajímá Connectitut Sun, za který hrají Alyssa Thomas a Brionna Jones.

Na začátek si připomeňme, že Sun vloni nebyly favoritkami a stejně se probojovaly až do finále, kde v posledním pátém utkání prohrály s týmem Washingtonu. To vše dokázaly s bilancí 11 porážek v základní části.

Naše hráčky Alyssa Thomas a Brionna Jones budou v týmu patřit k oporám. AT, která si vloni vysloužila přezdívku „Engine“ (motor, překlad z AJ.), ukázala, jak důležitou roli hraje pod oběma koši. V loňském play-off dokonce navýšila své průměry na 16 bodů, 9 doskoků a 6 asistencí na zápas. To Brie, od které se letos čeká, že zastoupí Jonquel Jones, bude mít ve své 4 WNBA sezoně hodně práce. Pod košem jí sice budou pomáhat zkušenější hráčky, ale do budoucna právě ona bude podkošový pilíř Sun.

Oporami našich hráček bude ještě DeWanna Bonner, kterou si můžete pamatovat z let 17/18 z Královky. Dalšími spoluhráčkami, které stojí za zmínku, jsou Briann January (skvělá střelkyně za 3 body) a Jasmine Thomas (hlava obrány).