mladé lvice z USK

10.7.2020
Včera začal již třetí přípravný kemp Lvic do dvaceti let po pandemii koronaviru. V jeho výběru se objevily i tři hráčky z USK, jmenovitě Anna Merhautová, Tereza Halátková a Kateřina Zeithammerová. Holky jsme poprosily o pár odpovědí a vy si můžete přečíst, jaké otázky padly a jak na ně holky odpovídaly.

Jak moc a v čem ti příprava s reprezentací U20 pomůže připravit se lépe na nadcházející klubovou sezonu?
Anna: Jsem ráda, že nějaká reprezentace je. Protože díky koroně se ukončila sezona dříve a tak nám tohle zajistí alespoň nějakou přípravu. A díky novým trenérům děláme i nové věci na tréninku a zkoušíme něco nového
Tereza: Určitě nám pomůže v individuálních činnostech, jako je střelba, driblování a snad i v kondici.
Kateřina: Příprava s týmem U20 mi dává nové zkušenosti i zlepšení střelby, díky častému a intenzivnímu střílení. Také mám možnost, vyzkoušet si jiný styl hry, než na který jsem zvyklá z klubu.

Díky pandemii se neodehrál žádný vrchol sezony, jak velká bude touha dosáhnout na nějaké klubové úspěchy, finále ligy nebo vybojovat své místo v reprezentaci?
Anna: Jdu do Chomutova zkusit ŽBL, takže největší touha na nadcházející sezonu je dostat co nejvíce minut.
Tereza: Je to škoda, byl to můj poslední rok za mládež. Myslím, že jsme mohly dosáhnout dobrého umístění.
Kateřina: Jelikož to bude moje poslední mládežnická sezona, tak touha dostat se na Final Four U19 a odnést si z něho medaili, bude veliká. Určitě bych se chtěla do reprezentace U20 příští rok dostat.

Trávíte spolu spoustu času na hřišti, jak to vypadá mimo něj, například během reprezentace?
Anna: S holkami, nejen z USK, máme dobré vztahy, takže se spolu bavíme jak na hřišti, tak mimo něj.
Tereza: Řekla bych, že stejně jako na hřišti, nemáme spolu žádný problém, všechno klape i mimo hřiště.
Kateřina: S holkami z USK trávím čas nejen na hřišti, ale i mimo něj. V reprezentaci je to podobné jako v týmu, všechny se spolu bavíme, nejsou tu žádné konflikty, všechny spolu vycházíme dobře.