Jak to vidí Val?

1.4.2020

 

"Jedna z nejvíce dominantních sezón"


Co říkáš na pandemii coronaviru?
Je neuvěřitelné, kam to dospělo. V některých zemích je situace vážná, jako u nás ve Francii. Nikdy jsme se nemuseli vypořádat se situací, jako je tato. Takže je těžké, si uvědomit, že jde o všechno, hlavně o naše zdraví.

 

Ty jsi původně z Francie, tvůj manžel ze Srbska, hrajete oba basketbal v Česku. Takže pro oba je ta situace stejná. Na tvých sociálních sítích jsme mohli vidět, že jste odjeli právě do Srbska. Proč zrovna tam?
Ano, rozhodli jsme se jet do Srbska, protože jak jsem řekla, situace ve Francii je vážná. Takže cesta do Bělehradu byla i cesta domů.

Jaké největší rozdíly na cestě do Bělehradu jsi zaznamenala třeba na hranicích, silnících a tak?
Na silnicích skoro nikdo nebyl. Za to hranice byly o něčem jiném. Museli jsme třikrát jet na jiný hraniční přechod. Buď byly uzavřeny, nebo jsme museli využít jiný přechod, abychom se dostali do Srbska. Bylo pro mě těžké vidět, že státy všechno uzavírají.

ZVVZ USK Praha měla velice úspěšnou sezónu. Naše hráčky patřily v Eurolize k nejlepším. Čím si to vysvětluješ? Kde bychom mohli být v Eurolize, kdyby se soutěž nepřerušila?
Toto byla jedna z nejvíce dominantních sezón, kterou jsem odehrála. A moc jsem si to užila! Měli jsme týmovou chemii, díky které jsme byli téměř nezastavitelní. Bylo mi velkou ctí být u toho. Nevím, kde bychom skončili, ale doufala jsem, že by to mohlo být Final Four.

Jak se udržuješ v kondici? Chodíš běhat, cvičíš nebo děláš něco jiného?
Mám svého osobního trenéra, takže cvičím jen s ním doma na terase. Na začátku to bylo osvěžující dělat něco jiného, ale teď už mi basketbal opravdu chybí.

Jaký je tvůj recept na pozitivní náladu v tomto období?
Využívám toho jako chvíle pro sebe. Cvičím yogu, medituju, zdravě vařím, atd. Snažím se znova spojit sama se sebou, s mým tělem a duší, abych byla lepší. Abych, když se vrátím do práce, byla připravena.

Vzkaz fanouškům?
Zůstaňte doma v bezpečí, zachráníte tím životy. Všichni jsme v tom spolu a musíme být svědomití, abychom zabránili šíření viru a co nejdříve se vrátili k normálnímu životu. Love!