Rozhovor v pozitivním duchu

29.3.2020
Dlouholetá hráčka ZVVZ USK Praha, Tereza Vyoralová, se s námi podělila o svoje dojmy ze sezóny, která byla předčasně ukončena. Její pohled na tuto situaci si můžete přečíst níže.

 

"Zdobila nás veliká bojovnost"


ZVVZ USK Praha mělo v letošní sezóně skvěle našlápnuto. Bohužel pandemie jí přerušila v nejméně vhodnou dobu, co si o tom myslíš?
Je určitě velká škoda, že sezóna byla kvůli koronaviru ukončena předčasně. Měly jsme ji skvěle rozehranou a všechny jsme se těšily na play-off. Myslím, že jsme předváděly hezký a rychlý basket a všechny týmy určitě mrzí, že sezóna musela byt ukončena těsně před play-off a následným Final 4, kde bychom určitě bojovaly o to nejvyšší umístění.

 

V Eurolize tým z Královky patřil k favoritům na titul. Dařilo se nám také v individuálních nebo týmových statistikách, čím si to vysvětluješ?
Letos se všechno sešlo, jak mělo. Hrály jsme skoro všechny spolu druhou sezónu, byly jsme na sebe zvyklé a věděly jsme, co jedna od druhé může čekat. Zdobila nás veliká bojovnost, díky které jsme byly schopny se zvednout, i když se nám nedařilo.

Díky bezpečnostním opatřením státu, sportovci nemůžou plnohodnotně trénovat na svých sportovištích. Jak ses k tomu postavila?
Hned jak nám bylo oznámeno, že nebudeme moci trénovat v hale, odjela jsem na chatu. Vzhledem k tomu, že máme chalupu na samotě, mohu trávit volný čas v přírodě. Abych nevypadla úplně z kondice, snažím se alespoň každý den posilovat doma. Na zahradě máme koš, takže si občas i zastřílím.

Fyzická příprava je jen jedna strana mince, jak jsi na tom s neméně důležitou mentální přípravou?
Protože trávím skoro celý rok v Praze, většinou v hale, je to příjemná změna, být v jiném prostředí. Mohu tady být víc aktivní a to mně pomáhá na tu nepříjemnou situaci tolik nemyslet.

Vzkaz fanouškům?
Fanouškům bych chtěla moc poděkovat za jejich podporu. Byli a jsou skvělý a už se těším, až se všichni zase společně sejdeme v hale.