Zprávy ze Španělska

26.3.2020
Jednou z letošních posil ZVVZ USK Praha byla španělská rozehrávačka Cristina Ouviňa. Ta se do týmu skvěle zapracovala a získala si oblibu i mezi fanoušky. Zavolali jsme jí, abychom probrali pár věcí ohledně situace v Evropě, soutěží a taky, jak tráví svůj čas.

"Doufám, že to není sbohem, ale na viděnou."

Cesta do Španělska?
První, co mě překvapilo, že na letišti skoro nikdo nebyl. Naštěstí jsem letěla přímým letem do Valencie, kde mě vyzvedl můj bratr po 3 hodinové jízdě ze Zaragozy. Situace ve Španělsku je horší než jsem čekala. Španělská vláda je pozadu ve všech důležitých krocích, které měla podniknout. Máme zde vysoký počet infikovaných a mrtvých, a tomu jsme se mohli vyhnout.

Jak se udržuješ v kondici, cvičíš doma nebo chodíš běhat?
Ve Španělsku je teď zakázáno chodit ven. Výjimku tvoří cesta do práce, k lékaři nebo na nákup. Takže cvičím jenom doma. Snažím se být aktivní a fit, ale je to komplikované.

Co děláš pro to, abys zůstala dobře naladěná?
Užívám si chvíle se svojí rodinou. Dlouhé roky jsem byla pryč a tak jsem s rodiči mnoho času netrávila. Snažím se na situaci hledat něco pozitivního. A to je, být s nimi. Sdílet s rodiči okamžiky, které jsem dříve nemohla. Jinak ráda čtu, sleduju filmy a hraju karty se svojí rodinou.

Hodnocení ŽBL a Euroligy?
Tohle byla moje nejlepší sezóna. Dostala jsem ze sebe to nejlepší a to díky celému ZVVZ USK Praha. Spolu s Brionnou Jones jsme byly nové hráčky a tým nás od začátku vítal s otevřenou náručí. Bezpochyby nádherný rok.

Jsi jednou z nejlepších hráček Euroligy v asistencích, co to pro tebe znamená?
Že jsou moje spoluhráčky hodně dobré a vždy se trefí do koše (smích). Jak jsem řekla předtím, je to díky tomu, jak skvěle se v týmu cítím. Tyhle věci pak přijdou sami.

Cíle do budoucí sezóny?
Když vidím, jaké je právě teď situace, tak chci žít den za dnem. Dnes chci pomáhat světu vyřešit problém s koronavirusem. A přitom jediné co můžu udělat, je sedět doma.

Vzkaz fanouškům?
Chci vám všem poděkovat. Protože i díky vám jsem se cítila skvěle během těchto několika měsíců. Když si představím, čeho všeho jsme letos mohli dosáhnout, například zahrát si Final Four v Praze a vyhrát Euroligový titul. Doufám, že to není sbohem, ale na viděnou.

 

Dejte Cristině a dalším hráčkám ZVVZ USK Praha hlas na stránkách Euroligy v Euroleague Women Awards.