Krátké povídání s kapitánkou

24.3.2020
Spojili jsme se kapitánkou týmu ZVVZ USK Praha, Kateřinou Elhotovou, abychom se jí zeptali, jak hodnotí letošní sezónu nebo jak se udržuje fit v této době.

 

"Nepamatuju takovou dominanci pod košem v týmu USK."


ZVVZ USK Praha má za sebou úspěšnou sezónu, kterou přerušila různá bezpečnostní opatření. Jak takovou sezónu hodnotíš?

Co se týká našich výkonů, měli jsme ji rozehranou skoro bezchybně.  Až na dvě zaváhání s Jekatěrinburgem. Pro mě pocitově nejlepší sezóna, která byla ukončena dříve než kdykoliv před tím. Teď myslím na to, abychom tu situaci nějak zvládli a mohli se o to stejné pokusit i příští sezónu.

V Eurolize ZVVZ USK Praha patřilo k favoritům na titul. V individuálních nebo týmových statistikách figurovaly naše hráčky vysoko. Čím si to vysvětluješ?

Hlavním faktorem pro náš tým byly a doufám, že  budou, Thomas a Jones. Nepamatuju takovou dominanci pod košem v týmu USK. Navíc nejsou namyšlenými hvězdami, ale hračkami, co skvěle padnou do týmu, a jsem ráda, že zbytek je perfektně doplňuje.

Bezpečnostní opatření státu se dotkli i sportovců, kteří teď nemají mnoho možností jak trénovat. Prozraď nám, jak se udržuješ v této době v kondici.

Už déle než 3 roky mě vydatně zaměstnává můj syn. Dost často to není o tom, že se musím pohybovat mimo tréninky, ale chci. Je to dost živé dítě a já to chci zažívat s ním. Je to někdy dost vyčerpávající. Krom toho, že si teď jednou denně zatrénuju, jsem mnohem více odpočatá od basketbalu, ale večer ulehám stejně vyřízená jako v sezóně.

Není to jen o fyzické kondici, ale i o mentální pohodě. Ty jsi známá svou kreativní činností, věnuješ se jí i teď, aby sis udržela pozitivní mysl?

Ani si nepamatuju, kdy jsem měla čas jen pro sebe. Večery pro mě většinou končí ve 22 hodin, kdy uložím malého a jdu taky do hajan. Jsem moc ráda, že syna baví malovat, lepit a celkově vytvářet a vyrábět podobně jako mě, ale to je spíš v jeho režii. Snažím se tu korona situaci nijak neprožívat, brát to, jak je a věřím, že přijdou lepší zítřky, snad brzy.

Vzkaz fanouškům?

Bez vás to není ono lidi, žádný zápas. Vážíme si vaší vášně, kterou přispíváte a děláte naše prostředí zábavnější a emotivnější. Patří vám velký dík. Přeju vám všem hlavně zdraví a snad se zase potkáme nejen u nás na Královce.