Vítězstvím ukončujeme základní část Euroligy

26.2.2020
Poslední kolo základní části Euroligy zavedlo ZVVZ USK Praha do Belgie. Tam se střetly s Castors Braine, posledním týmem ve skupině A.

Boj o vedení, tak by se dala pojmenovat první čtvrtina. Oba týmy hrály dlouhou dobu vyrovnanou partii, ve které se přetahovaly o vedení. Až chvilku před koncem se dostaly hráčky ZVVZ USK Praha do herního rytmu a šnůrou 9 bodů odskočily na dvouciferné vedení. V nastaveném tempu pokračovaly i v druhé čtvrtině. Precizní práce pod obraným košem a rychlé útoky do nepřipravené obrany přinesly vedení o 21 bodů. Poté Castors zlepšilo svoji hru na obrané i útočné polovině. Tím však nedokázaly snížit manko, ale jen přibrzdit rozlet ZVVZ USK Praha, které se stále držely na dvacetibodovém vedení.

Po poločase přišlo hluché místo, kdy se ZVVZ USK Praha nemohlo prosadit. Naštěstí to prolomila kapitánka Kateřina Elhotová úspěšným trojkovým pokusem a hra se rázem změnila. Pražský celek během krátké chvíle navýšil vedení až na 32 bodů. Castors svoji nevýraznou hrou dokázaly jen esteticky upravit rozdíl a do krátké přestávky šly s hlavou dolů. V poslední čtvrtině vyběhly v týmu ZVVZ USK Praha i méně zkušené hráčky. Castors sice díky tomu vyhrály poslední desetiminutovku, ale rozhodně to nestačilo na zvrat v utkání, které vyhrál ZVVZ USK Praha.

Zápas se povedl hned pěti hráčkám ZVVZ USK Praha, které nastřílely dvouciferný počet bodů. Jmenovitě je třeba zmínit Brionnu Jones, která pokračuje ve skvělých výkonech. Její dnešní zápis zní 21 bodů, 13 doskoků a užitečnost 27. V popsaných statistikách byla nejlepší ze všech hráček na hřišti.

Castors Braine – ZVVZ USK Praha 65:89 (16:26, 17:25, 12:24, 20:14)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 21 (13 dosk.), Elhotová 17, Oblak 15, Thomas 14 (8 dosk., 7 as.), Vukosavljević 11, Voráčková 5, Režan 4 (10 dosk.), Šípová 2, Ouviňa a Halátková 0