Nevydařený víkend Extraligy U15 na Jižní Moravě

24.2.2020
Víkend poznamenaný jarními prázdninami, víkend úspěšnějších prvních poločasů a velmi nepovedených třetích čtvrtin.

O uplynulém víkendu jsem zavítaly na další dvě kola extraligy na Jižní Moravu (do Kyjova a do Brna).

V sobotním utkání byla znát nerozehranost z důvodu jarních prázdnin. Z počátku nám dělalo problém chytit míč, ale přesto jsme se v průběhu prvního poločasu držely na dostřel (poločas -2 body). Ve druhé polovině jsme se zalekly případného úspěchu. Vytratila se bojovnost, agresivita, rozklepaly se nám ruce, padal nám míč z rukou, se strachem v očích jsme ho odevzdávaly soupeřkám, což vedlo k postupnému navyšování rozdílu ve skóre a konečnému vítězství Kyjova.

V neděli, v Brně, jsme nastoupily s mnohem bojovnější náladou. Vstup do utkání nám vyšel, na konci první čtvrtiny jsme vedly o 12 bodů. Pak jakobych jsme se lekly úspěchu a v průběhu druhé čtvrtiny jsme dovolily soupeřkám aby se na nás dotáhly. Třetí čtvrtina byla naší nejhorší, přestaly jsme hrát svou hru, podlehly tlaku. Na začátku čtvrtého hracího období se náskok Brna vyšplhal až na hrozivých 24 bodů a vypadalo to, že se bude i dále navyšovat. Naštěstí jsme v závěru ještě dokázaly zabojovat a rozdíl stáhly na konečných 13 bodů.

Oba naši soupeři z Jižní Moravy nám ukázaly, že basket na Moravě je mnohem agresivnější, hráčky houževnatější a jestli chceme pomýšlet na úspěch v domácí odvetě, tak musíme přitvrdit.