Jak je důležité míti Brionnu

22.2.2020
Neporažený ZVVZ USK Praha přivítal v posledním kole základní části Renomia ženské basketbalové ligy Strakonice. Už od prvních minut bylo jasné, kdo duel ovládne. Čekalo se jen na to, jak velkým rozdílem zápas skončí. A to ještě s rekordem pro Brionnu Jones.

V úvodu utkání se více méně hrálo na jednu stranu. ZVVZ USK Praha aktivní obranou vyvíjel tlak na hráčky s míčem. Z toho pramenila spousta chyb hostujícího celku, ze kterého těžily hráčky z Letné. Defenzíva ZVVZ USK Praha nestačila ubránit v první čtvrtině jedinou střelu. Tříbodový pokus proměnila Petrušková. Domácí byly mnohem úspěšnější, jejich dvě šnůry, 19 a 17 bodů, prakticky rozhodly o zápase. Už tady vystrčila Brionna Jones, se svými 11 body, růžky.

To jí ovšem nestačilo a v další čtvrtině přidala o bod víc. ZVVZ USK Praha stihlo nastřílet v druhé desetiminutovce 41 bodů právě s velkým přispěním výše zmíněné hráčky. I díky týmové hře plné pěkných přihrávek skončil poločas skórem 77:11.

Zápasové tempo Pražanky nezměnily ani po poločase. Stále soustředěné v obraně a důsledné v útoku sbíraly body jako na běžícím pásu. A to včetně Brionny Jones, ta jich stihla nastřílet 15. Z pohledu Strakonic to bylo na ručník.

Čtvrtina Brionny Jones, tak by se dala nazvat závěrečná desetiminutovka, která se na Královce odehrála. Z 38 bodů, které ZVVZ USK Praha nastřílely, jich sama hráčka s číslem 42 na zádech proměnila 18. To jí stačilo k přepsání vlastního bodového rekordu, který zaznamenala v prosinci v 10. kole letošního ročníku. Nastřílela 56 bodů a potřebovala na to něco málo přes 30 minut. A že to nebylo jen střelecké představení, dokazuje i 16 doskoky.

Ostatním hráčkám se také dařilo, Cristina Ouviňa dala 22 bodů, Veronika Šípová doskočila 11 míčů a Valériane Vukosavljević měla 100% střelbu z pole.

ZVVZ USK Praha – BK ST – U19 Chance 155:35 (36:3, 41:8, 40:8, 38:16)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 56 (16 dosk.), Ouviňa 22 (9 dosk.), Thomas 14 (7 zisků), Voráčková 13, Vukosavljević 12, Elhotová 9, Oblak 9 (7 as.), Šípová 7 (11 dosk.), Režan 5, Halátková a Sklenářová po 4

*Po kontrole zápisu došlo ke korekci bodů. Bylo zjištěno, že 2 body byly připsány Jones místo Voráčkové. Správně je tedy Jones 56, Voráčková 13.