Domácí vítězství nad Benátkami

19.2.2020
V posledním domácím zápase základní části Euroligy se na palubovce ZVVZ USK Praha představily italské Benátky. Předposlední tým skupiny A nebyl pro domácí velký oříšek a tak s přehledem vyhrály.

Jednoznačný vstup do utkání, které hráčky z Prahy ovládly 10:2, bylo předzvěstí, jakým směrem zápas směřuje. Díky tvrdé obraně neměly italské hráčky mnoho prostoru k zakončení. Za to hráčkám ZVVZ USK Praha vycházely rychlé protiútoky a tak první čtvrtina patřila jednoznačně domácím.

Podobný průběh se odehrál i v další části utkání. Domácí hrály svoji hru a Benátky furt nebyly schopně odpovědět. Jediná zbraň, ze které italský tým těžil, byly střely z dlouhé vzdálenosti. Tři úspěšné pokusy zpoza trojkového oblouku a dvě dlouhé dvojky byly skoro polovina bodů, které nastřílely za první poločas. Ten se z pohledu ZVVZ USK Praha vydařil Alysse Thomas a Brionně Jones, obě stihly dvouciferný počet bodů.

Druhý poločas nic závratného nepřinesl, zápas pokračoval v podobném duchu jako v prvních dvaceti minutách. Benátčanky hrály do připravené obrany, z té pramenily protiútoky ZVVZ USK Praha. I když se zápas dohrával v dobrém tempu, bodový rozdíl moc nerostl.

Hned několik domácích hráček nastřílelo 10 a více bodů. Brionna Jones a Marija Režan si připsaly double-double za body a doskoky. Alyssa Thomas a Kateřina Elhotová nastřílely dvouciferné počty. Valériane Vukosavljević nezískala žádný dvouciferný zápis, ale 9 bodů, 7 doskoků a 7 asistencí určitě stojí za zmínku.

ZVVZ USK Praha – Reyer Venezia 89:57 (22:12, 23:15, 24:17, 20:13)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 24 (10 dosk.), Thomas 21 (7 dosk.), Elhotová 13, Režan 10 (10 dosk.), Vukosavljević 9 (7 dosk., 7 as.), Ouviňa 6, Voráčková 4, Oblak 2