Vyhrané derby

15.2.2020
Druhý zápas během čtyř dnů mají na kontě hráčky ZVVZ USK Praha v Renomia ženské basketbalové lize. Na domácí palubovce je přivítal tým BLK Slavia Praha. Stejně jako první utkání, i druhé pražské derby vyznělo lépe pro hráčky ZVVZ USK Praha.

Jednoznačný vstup do utkání a postupné navyšování ve skóre, to byl způsob, jakým letenský tým ovládl první čtvrtinu. Kvalitní obrana a vysoké procento úspěšnosti střelby z pole znamenalo vedení o dvaadvacet bodů. Díky vysokému rozdílu ve skóre stihla trenérka Natália Hejková do poločasu poslat na hřiště všechny své hráčky.  Za tu dobu se každá zapsala do listiny střelců, tři z nich dokonce stihly dvouciferný počet bodů. Jmenovitě Brionna Jones, Marija Režan a Alyssa Thomas. A tak bodový rozdíl po dvaceti odehraných minutách byl téměř třicetibodový.

Po poločasové přestávce se nic nezměnilo, ZVVZ USK Praha stále soustředěně bránilo a Slavia těžce hledala cestu k bodům. Za to ofenzíva hráček z Letné byla nekompromisní, v průměru 29 bodů za čtvrtinu je toho důkazem. Za zmínku stojí i rozvržení na všechny hráčky, každá z nich odehrála alespoň 11 minut.

Hned sedmi z deseti hráček, které měla Natália Hejková k dispozici, se podařilo nastřílet dvouciferný počet bodů. V této disciplíně kralovala Brionna Jones, následovaná Marijí Režan. Překvapení se nekonalo a první jmenovaná si zase doskočila pro double-double.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 54:116 (11:33, 16:23, 13:34, 14:26)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 27 (11 dosk.), Režan 21 (7 dosk.), Thomas 13, Ouviňa 10 (8 as.), Elhotová, Šípová a Voráčková po 10, Sklenářová 6, Oblak 5 (7 as.), Vukosavljević 4 (8 dosk.)