Další dvě kola extraligy U15

10.2.2020
Dvakrát vysoký rozdíl ve skóre, bohužel jen jednou v náš prospěch.

Ve středeční předehrávce jsme na domácí palubovce přivítaly jednoho z velkých favoritů celé soutěže hráčky Sokola Hradec Králové. Rozdíl byl vidět hned od začátku. Hradecké lvice byly mnohem agresivnější, někdy i za hranicí faunu, rychlejší, běhavější a všechny naše chyby dokázaly potrestat. Pozitivem je, že i s takovým soupeřem již vydržíme běhat celý zápas a dokonce dokážeme náš výkon v průběhu utkání zlepšovat.

 

Po volné sobotě jsme v neděli dopoledne nastoupily proti Prostějovu. Pro nás naprosto neznámý soupeř, který ovšem přijek jen se šesti hráčkami a ještě se jim jedna v sobotním utkání zranila. Proti nám tedy nastoupilo pět statečných, které musely vydržet celých 40 minut.

Naše taktika byla jasná, soupeře uběhat, unavit, rychle střídat a celé utkání držet ve vysokém tempu. Věděli jsme, že Prospějov bude hrát zónovou obranu a s tou jsme se ještě v této kategorii nesetkaly, takže jsme chtěly udělat vše, aby se do zóny nestihly vůbec postavit.

To se nám poměrně dařilo, proměnily jsme několik rychlých protiútoků nebo jsme dokázaly najít v prostějovské zóně skulinky na zakončení z podkoše. Soupeřky v průběhu utkání začaly, díky únavě, kupit chyby. Rozdíl ve skóre se vyšplhal až na 51 bodů. Pozitivem bylo bodové zapojení všech jedenácti našich hráček.