Brionna vs. Trutnov

31.1.2020
Náročný měsíc zakončily hráčky ZVVZ USK Praha v Trutnově, zavedlo je tam totiž 15. kolo Renomia ženské basketbalové ligy. Stejně jako v prvním vzájemném střetnutí letošního ročníku se ukázalo, že Brionna Jones proti Severočeškám umí.

V úvodu utkání nastřílela 9 ze 14 bodů svého týmu, sama v tu chvíli porážela Trutnov o 2 body. A to zbývalo ještě 35 minut do konce zápasu. Hráčky ZVVZ USK Praha potvrzovaly roli jednoznačného favorita a první čtvrtinu ovládly dvacetibodovým rozdílem. Velkou zásluhu na tom měla výše zmíněná Brionna Jones, Alyssa Thomas a Marija Režan. Dohromady totiž nastřílely 29 bodů a tím postavily základ k vítězství. Toho využila i trenérka Natália Hejková, která do prvních deseti minut pustila i Veroniku Šípovou a Simonu Sklenářovou. Obě svoji šanci využily a hned se zapsaly do listiny střelců. USK ve své jízdě pokračoval i v další čtvrtině a body naskakovaly. Ukazatel skóre se v poločase zastavil na čísle 28:65 z pohledu domácích.

Jenže hráčky z Prahy neměly dost a stále makaly. Tvrdá obrana a rychlé protiútoky byly zbraní, na kterou Trutnovanky nenalezly odpověď, a tak se žádné drama ve zbytku zápasu nekonalo. ZVVZ USK Praha, stejně jako v předešlém vzájemném utkání, jednoznačně vyhrálo a odváží si další dva body do tabulky ženské ligy.

Skvělá čísla doprovázela Alyssu Thomas, která za necelých 30 minut minula jen jednu šestku, doskočila 9 míčů a 9 krát úspěšně přihrávala. Marija Režan jí zdatně sekundovala s 21 body a 8 doskoky. Skvěle se prezentovala Kateřina Elhotová, která po zranění nastřílela 13 bodů. Je třeba pochválit Veroniku Šípovou. Ta si připsala 18 bodů a doskočila 7 míčů. To nejlepší nakonec. V dnešním utkání, nezastavitelná Brionna Jones, která stihla 44 bodů a 18 doskoků a znovu tak Trutnovu nasázela čtyřicítku.

BK Lokomotiva Trutnov – ZVVZ USK Praha 64:126 (15:35, 13:30, 15:35, 21:26)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 44 (18 dosk.), Režan 21 (8 dosk.), Thomas 19 (9 dosk., 9 as.), Šípová 18 (7 dosk.), Elhotová 13, Sklenářová 9, Oblak 2 (10 as.), Halátková 0