Boj o první místo v tabulce

22.1.2020
Dva nejproduktivnější týmy Euroligy se dnes utkaly o to, kdo se osamostatní v euroligové tabulce skupiny A na prvním místě. ZVVZ USK Praha bohužel nedokázalo s Jekatěrinburgem držet krok a připisuje si druhou porážku v letošním ročníku Euroligy.

ZVVZ USK Praha hrálo prvních 6 minut vyrovnanou partii s ruským velkoklubem. Po té přišel téměř 4 minuty dlouhý střelecký výpadek a soupeř díky tomu odskočil v úvodu zápasu na 13 bodů. Vysokoškolačky se v druhé desetiminutovce oklepaly, přitvrdily v obraně, a i když samy nebyly schopny proměňovat tutové šance, dokázaly aspoň udržet soupeře pod dvaceti body za čtvrtinu.

I když se mohlo zdát, že nalezený rytmus z druhé desetiminutovky přenese ZVVZ USK Praha do zbylé části zápasu, opak byl pravdou. Nejen, že hráčky z Prahy zapsaly jen 13 bodů, ale nevynikaly ani v obraně. Nejsilnější zbraň vysokoškolaček dneska nefungovala, jak měla, a hráčky Jekatěrinburgu s přehledem zakončovaly. ZVVZ USK Praha se nevzdalo a poslední čtvrtinu vyhrálo. To však na zvrat utkání nestačilo a pražský tým podruhé v sezóně prohrál.

Pozitivní byla hra Veroniky Voráčkové, která se nezalekla zvučných jmen soupeře a nastřílela 11 bodů. Za body a doskoky si připsala Brionna Jones další double-double. Ten utekl o 2 doskoky Alysse Thomas i Cristině Ouvině.

UMMC Jekatěrinburg – ZVVZ USK Praha 88:65 (29:16, 19:16, 22:13, 18:20)

Body ZVVZ USK Praha:
Ouviňa 14 (8 dosk.), Jones 12 (10 dosk.), Vukosavljević 12, Voráčková 11, Thomas 10 (8 dosk.), Režan 4, Oblak 2