Porážíme Levhartice

18.1.2020
Ve 14. kole přijely na Královku Levhartice. Ty jako jeden ze dvou družstev dokázaly udržet defenzívu ZVVZ USK Praha pod sto body. Jenže s probíhající sezónou roste i kvalita domácího týmu, na kterou Chomutov dokázal jen těžko reagovat.

V úvodu utkání sice Levhartice kousaly, ale po třech minutách se přejedly. Aspoň tak to vypadalo na světelné tabuli. Do té chvíle stihly zaznamenat 7 bodů a do konce čtvrtiny přidaly jen dva body. Mezitím se otevřel apetit hráčkám ZVVZ USK Praha, které zapsali téměř 40 bodů. Z toho skoro polovinu zaznamenala Alyssa Thomas a Marija Režan, ta přidala jen za prvních deset minut i 5 doskoků. V druhé čtvrtině se obraz hry nezměnil. Levhartice v úvodu připsaly 5 rychlých bodů a pak se střelecky odmlčely. Domácí ale nepolevily. Do poločasu stihly nastřílet dalších 26 bodů a teoreticky bylo po zápase.

Levharticím po přestávce trochu slehlo a poprvé v utkání daly za čtvrtinu dvouciferný počet bodů. Jenže ZVVZ USK Praha byl stále při chuti, o čem svědčí dalších 30 nastřílených bodů za deset minut. I díky tomu jsme málem byli svědky stobodové hranice ještě před poslední desetiminutovkou. To stihla záhy Brionna Jones, která za to upeče týmu nějakou dobrotu. Do konce zápasu přidaly domácí hráčky ještě 29 bodů a utkání tak skončilo o 92 bodů pro ZVVZ USK Praha.

Domácí hráčky si hravě poradily s Levharticemi a většina z nich se prosadila dvouciferným počtem bodů. Brionna Jones k tomu přidala i dvouciferný počet doskoků a Cristina Ouviňa stejný počet asistencí. Podtrženo sečteno, dvě hráčky dosáhly na double-double. Za zmínku stojí i výkon Simony Sklenářové, která k dvanácti bodům připsala i 6 zisků.

ZVVZ USK Praha – DSK Levhartice Chomutov 129:37 (39:9, 26:7, 32:15, 32:6)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 28 (12 dosk.), Thomas 17 (8 dosk.), Režen 16 (8 dosk.), Vukosavljvić 15, Ouviňa 14 (12 as.), Sklenářová 12 (6 zisků), Oblak 10, Voráčková 9, Šípová 8, Halátková 0