Do nového roku vítězně

8.1.2020
ZVVZ USK Praha přivítalo v prvním zápase letošního roku francouzský Tango Bourges. Ten je právě za našimi hráčkami v tabulce A na 3. místě. Bourges v posledních zápasech hraje více než dobře, o čem svědčí i pozitivní bilance, z posledních 5 utkání jen jednou prohrál. Bohužel pro Francouzky, v 6. utkání narazil na tým ZVVZ USK Praha.

Úvod utkání byl z pohledu obou družstev opatrný. Ani jeden tým se nedostal do příliš velkého vedení. Až v 5. minutě, za stavu 12:10 pro domácí, zařadily vysokoškolačky větší rychlost. Nejen, že přitvrdily v obraně, ale zpřesnily hru v útoku. Díky tomu odskočily ve skóre až na 13 bodů. Za vítězstvím táhla Kateřina Elhotová, která v první desetiminutovce stihla nastřílet dvouciferný počet bodů. Oporami jí byly Valériane Vukosavljević a Alyssa Thomas, které nastřílely 8, respektive 7 bodů. Tango se nevzdalo a slušný, osmnáctibodový náskok, dokázalo ve druhé čtvrtině stáhnout na 6 bodů. Po time-outu trenérky Hejkové tým zabral a do poločasu si připsal o 5 bodů více než soupeř.

Druhý poločas otevřela úspěšnou střelou Valériane Vukosavljević a dala tím týmu potřebnou jistotu. I když by se podle skóre mohlo zdát, že USK mělo jednoznačně navrch, není tomu tak. Tango stále hrálo svoji aktivní hru pivotky Elodie Godin na perimetru, která tím vytvářela prostor pod košem pro svoje spoluhráčky. Proto se stále držely v závěsu za vysokoškolačkami. Jenže ani to nestačilo na otočení výsledku, který byl v jednu chvíli až 24 bodový.

Zápas sedl Kateřině Elhotové, ta stihla za 29 minut nastřílet přes 20 bodů s úspěšností trojek přes 66 %. K ní se přidala Alyssa Thomas, která si v dalším euroligovém zápase připsala double-double. Nesmíme opomenout ani skvěle hrající Valériane Vukosavljević, která zaznamenala dvouciferný počet bodů. Další dvoucifernou střelkyní byla Cristina Ouviňa, která k tomu přidala 8 doskoků a 6 asistencí.

ZVVZ USK Praha – Tango Bourges 82:64 (31:18, 13:15, 23:18, 15:13)

Body ZVVZ USK Praha:
Elhotová 21, Thomas 17 (11 dosk. 8 as.), Vukosavljević 17, Ouviňa 11 (8 dosk., 6 as.), Jones 9, Oblak 5, Režan 2, Voráčková 0