Hráčky USK opět nadělovaly

18.12.2019
Odvetná utkání základní částí ženské Euroligy odstartoval tým ZVVZ USK Praha na domácí palubovce proti TTT Riga. Tento tým hráčky z Prahy v prvním kole porazily o 7 bodů. Jelikož seveřanky mají na svém kontě 6 proher a jednu výhru, bylo od začátku jasné, že kdo je favoritem.

Utkání začalo se zpožděním kvůli technickým problémům, které se vyskytly těsně před zápasem. To ovlivnilo domácí hráčky více, než se čekalo. Dlouhou dobu nebyly schopny hrát svojí hru, která je zdobí v této euroligové sezóně. Riga dokonce vedla o 5 bodů. Jenže to by nebyl tým ZVVZ USK Praha, kdyby nepřeřadil na vyšší rychlostní stupeň. Nejenže stáhly rozdíl ve skóre, ale první čtvrtinu o 2 body vyhrály. Do druhé desetiminutovky přidaly ještě v obraně a na doskoku. Tam měl soupeř velké problémy, které nebyl schopen za celý zápas odstranit. I díky tomu domácí hráčky vyhrály poločas rozdílem 20 bodů. Alyssa Thomas už v tuto chvíli měla na svém kontě double-double a Brionna Jones jí zdatně sekundovala.

Do druhé půle vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha stejně dobře, jako skončily před poločasem. Agresivní obrana a rychlé protiútoky dokonce dostaly domácí do 39 bodového vedení. Za takového stavu pustila trenérka Natália Hejková 9 ze svých 11 hráček, které měla k dispozici. To se změnilo v průběhu poslední desetiminutovky, kdy už hrály všechny její svěřenkyně. V té se dostaly domácí dokonce do 52 bodového vedení. Rozladěný tým Rigy nedokázal vůbec najít rytmus a připsal si další porážku. Za to ZVVZ USK Praha opět nadělovalo, výhra o 50 bodů sice nebyla se stovkou, ale určitě potěší do dalších zápasů.

Jak už bylo řečeno, skvěle zahrála Alyssa Thomas a Brionna Jones, ty si obě došly pro double-double. Dohromady nastřílely přes polovinu bodů svého družstva, dokonce i víc, než celé soupeřovo družstvo.

ZVVZ USK Praha – TTT Riga 98:48 (22:20, 27:9, 27:8, 22:11)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 27 (14 dosk.), Thomas 25 (16 dosk.), Oblak 10 (9 as.), Elhotová 9,Voráčková a Vukosavljević po 7, Režan a Ouviňa po 4, Halátková 3, Sklenářová 2, Šípová 0