USK poráží Lvice

14.12.2019
Poslední zápas v Renomia ženské basketbalové lize před Vánoci odehrál ZVVZ USK Praha v Hradci Králové. Tam se utkal s druhým týmem tabulky, domácími Lvicemi.

Tvrdý boj o vedení nabídla první čtvrtina. V té se oba týmy dlouho předháněly o vedení v zápase. Když hosté šli do vedení, domácí hráčky si ho vzápětí vzaly zpátky. Tyto situace se opakovaly až do samého závěru, kde si ZVVZ USK Praha šňůrou 11 bodů vzalo definitivně vedení.

Druhá čtvrtina až tak zajímavá nebyla. Hráčky USK hrály svoji hru a soupeř se nedokázal prosadit tak často jako v předešlé desetiminutovce. Hosté si vypracovali až 28 bodový náskok, který byl v závěru čtvrtiny úspěšnými šestkami Lvic umazán na poločasové skóre 36:62.

Mnohem dramatičtější byl zápas po poločase. Hradecké basketbalistky přitvrdily a nedovolily vysokoškolačkám navýšit skóre. I tak bodový rozdíl umožnil, aby mohla trenérka Natália Hejková protočit sestavu. Každá hráčka ZVVZ USK Praha odehrála přes 12 minut. V takto důležitém utkání je to skvělá porce pro mladé hráčky.

Z pohledu USK byla poslední čtvrtina nejméně produktivní. Dokázaly zapsat jen 18 bodů. Lvice je předčily o jediný bod. To nemohlo nijak ohrozit vysoký bodový rozdíl, který si vysokoškolačky vybudovaly v průběhu utkání.

Vítězství bylo zásluhou několika dvouciferných střelkyň ZVVZ USK Praha. Marija Režan například nastřílela přes 20 bodů, Alysse Thomas utekl double-double o jeden doskok a téměř všechny hráčky se bodově prosadily.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 76:103 (20:33, 16:29, 21:23, 19:18)

Body ZVVZ USK Praha:
Režan 22, Thomas 18 (9 dosk.), Elhotová a Jones po 16, Oblak 9, Sklenářová 7, Voráčková 6, Vukosavljević 5, Ouviňa 4, Šípová 0