Skvělé tažení proti Castors Braine

11.12.2019
Hráčky ZVVZ USK Praha odstartovaly sérii tří domácích zápasů jasnou výhrou nad belgickým týmem.

Nervózní uvod do zápasu měly domácí hráčky. Nesoustředěnost v útoku a nejistý přechod do ofenzívy dlouho nahrával hostujícímu týmu. Ten, aniž by se moc snažil, držel prvních pár minut krok s USK. Jenže to by nebyla správná kapitánka Kateřina Elhotová, která zavelela ke změně hry. Náskok ZVVZ USK Praha se začal pomalu navyšovat a čtvrtinu nakonec vyhrály dvouciferným rozdílem.

Nápor českého týmu pokračoval, během tří minut druhé čtvrtiny narostl náskok domácích na 24 bodů a to hosté ještě neskórovaly. To se jim povedlo jen sporadicky, konkrétně 7 bodů stihly nastřílet za celou čtvrtinu. Domácí hráčky, které udržely vysoké tempo z úvodní desetiminutovky, stále navyšovaly bodový rozdíl. Ten se zastavil na čísle 32.

Po poločasové přestávce se neměnily jen strany, ale i herní výkon. Zatímco domácí hráčky byly statické, Castors byl všude a jejich šňůra 8:0 donutila trenérku Natálii Hejkovou k oddechovému času. Hráčky ZVVZ USK Praha dostaly zpět do hry 3 proměněné trojky. Nepřesvědčivý výkon z úvodu čtvrtiny znamenal, že domácí poprvé v dnešním utkání prohrály čtvrtinu.

S tím se ovšem nikdo z hráček ZVVZ USK Praha nechtěl smířit. Soustředěnost v přechodové fázi a zlepšená hra pod obranným košem přinesla své ovoce. Vzaly si ztracené body z předešlé desetiminutovky a přidaly ještě nějaké body na vrch. Navíc nastřílely přes 100 bodů, šťastnou stovkařkou se stala Valériane Vukosavljević. Konečným rozdílem 40 bodů jsme stále na děleném prvním místě v tabulce A.

V dresu ZVVZ USK Praha se bodově prosadilo 8 hráček, z toho 7 hráček dokázalo nastřílet dvouciferný počet bodů. Alyssa Thomas k tomu přidala 18 doskoků a získala další euroligový double-double. Cristině Ouvině utekl double-double o jedinou asistenci a Mariji Režan o 2 doskoky.

ZVVZ USK Praha – Castors Braine 102:62 (25:14, 28:7, 26:29, 23:12)

Body ZVVZ USK Praha:

Thomas 26 (18 dosk.), Jones a Elhotová po 16, Ouviňa 12 (9 as.), Režan (8 dosk.), Oblak a Vukosavljević po 10, Voráčková 2, Sklenářová 0