Duel s Žabinami v náš prospěch

7.12.2019
Zápasy s Žabinami jsou vždy pikantní, vždyť proti sobě nastupují družstva s velkou a úspěšnou minulostí. Přeci jen dlouhou nadvládu Brňanek ukončily až hráčky ZVVZ USK Praha.

Úvod zápasu byl velice vyrovnaný. Oba týmy předváděly rychlý a dynamický basketbal, který dlouhou dobu neukázal na jednoznačného vítěze. Po pěti odehraných minutách byl stav utkání vyrovnaný a domácí trochu znejistily. Dobře hrající Žabiny ale zradila fyzická kondice a neudržely krok s loňskými mistryněmi. Ty si v závěru první čtvrtiny vypracovaly patnáctibodový rozdíl.

Další část utkání nic překvapivého nepřinesla. Domácí začaly hrát svůj styl hry a hosté byly jen v závěsu. Zajímavostí této čtvrtiny je Veronika Voráčková, ta stihla za 9 minut nastřílet 7 bodů. Tím se přiblížila ke svému devítibodovému maximu letošní sezóny, který si připsala ve Strakonicích.

Po poločase přišly na hřiště hráčky Brna jako vyměněné. Nejen, že zpřesnily přechodovou fázi, ale i v obraně byly rychlejší. Proto třetí čtvrtina byla nejvyrovnanější z celého zápasu. Domácí ji vyhrály o pouhé 2 body.

Hráčky ZVVZ USK Praha vstoupily do poslední čtvrtiny ve velkém stylu. Přes jejich soustředěnou obranu se Brno prosadilo jen dvakrát a to se odehrálo skoro 6 minut z poslední desetiminutovky. Až v posledních dvou minutách, když na hřišti byly méně zkušené hráčky ZVVZ USK Praha, se Brno začalo prosazovat. I když se pražský celek poslední 3 minuty neprosadil, vyhrál utkání jednoznačným rozdílem.

Již zmíněná Veronika Voráčková překonala svoje letošní maximum a očividně jí návrat domů svědčí. Skvělé utkání si opět připisuje Brionna Jones, která si došla pro další double-double. Dvouciferných střelkyň bylo na straně domácích víc, jsou to Ouviňa, Režan, Thomas, Elhotová a Voráčková.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 108:76 (34:19, 31:15, 25:23, 18:19)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 22 (10 dosk.), Elhotová 20, Ouviňa 18, Thomas 12, Voráčková a Režan 11, Oblak 8, Vukosavljević 4, Šípová 2, Halátková a Sklenářová po 0