Benátské představení

4.12.2019
V 6. kole základní části ženské Euroligy se tým Natálie Hejkové vydal do Benátek. Tam je čekalo vůbec první střetnutí s místním klubem, který se vrátil do Euroligy po deseti letech. Jejich návrat do soutěže není příliš veselý. Na jejich kontě je jen jedno vítězství a šňůra čtyř porážek v řadě.

Tento zápas měl z pohledu ZVVZ USK Praha dvě dějství. To první by se dalo nazvat oslavou basketbalu, protože to byl právě pražský celek, který v prvním poločase jednoznačně diktoval tempo utkání. Agresivní obrana hráček USK dělala domácím velké potíže. Vždyť za první dvě čtvrtiny si připsaly pouze 16 bodů, zatímco hráčky ze srdce Evropy s klidem nastřílely fantastických 50 bodů. Za tímto stavem stojí do té doby dobře hrající Alyssa Thomas a Cristina Ouviňa. Rozvaha druhé jmenované na rozehrávce byla klíčovým prvkem k tak velkému poločasovému rozdílu.

Druhé dějství bylo spíše tragikomedií. Hráčky z Apeninského poloostrova vstoupily do druhé půle mnohem lépe soustředěné a pražský celek najednou nestačil na agresivnější hru soupeře. Jejich 18 bodů nastřílených za třetí čtvrtinu bylo víc, než stihly za celý první poločas. Hráčky USK tahaly celou druhou půli za kratší konec a poslední čtvrtinu dokonce prohrály o 6 bodů. Díky velkému náskoku z úvodu utkání si však došly pro vítězství, a tak z palubovky odcházely s úsměvem.

Trenérka Hejková nechala hrát všech jedenáct hráček, které měla k dispozici. Ty se skoro všechny zapsaly do střelecké listiny. Nejvíce bodů nastřílela Brionna Jones, které utekl double-double o jediný doskok. Dále pak Alyssa Thomas a Valériane Vukosavljević, které hlavně v prvním poločase, dělaly soupeřkám velké potíže.

Příští euroligový zápas odehraje tým ZVVZ USK Praha na domácí palubovce 11. prosince v 19:10 proti belgickému Castors Braine.

Reyer Venezia – ZVVZ USK Praha 50:77 (6:22, 10:28, 18:17, 16:10)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 16 (9 dosk.), Vukosavljević 15, Thomas 14, Režan 9, Ouviňa 7 (14 dosk.), Sklenářová 6, Oblak 4, Elhotová, Voráčková a Šípová po 2, Halátková 0