Dvě důležité výhry ŽL U15 a jistý postup do extraligy!!!

24.11.2019
ŽL U15 slaví postup do exraligové nadstavby!!!

O tomto víkendu jsme na domácí palubovce na Královce přivítali družstva Ústí nad Labem a Litoměřic.

V zápasech na soupeřově půdě se nám vůbec nedařilo a nyní jsme věděli, že se jedná o velmi důležité zápasy, které rozhodnou o našem postupu či nepostupu.

V sobotu naším soupeřem bylo družstvo Ústí nad labem. Hned od úvodu utkání bylo vidět, že máme jasně navrch, ale přesto soupeřky celý první poločas "kousaly" a nedaly nám vítězství zadarmo. Velmi dobrý výkon podala Barča Krejčová a Kája Tomanová, která dominovala hlavně na útočném doskoku a těžila z toho následnými jednoduchými koši. Pozitivem bylo skórování všech dvanácti hráček.

 

V neděli nás čekal těžší a houževnatější soupeř z Litoměřic. Na jejich palubovce se nám v úvodu sezóny vůbec nedařilo a podlehly jsme čtyřbodovým rozdílem. Tentokrát jsme byly odhodlané jim porážku oplatit a zajistit si tak postup do extraligové skupiny. Vstup do utkání nebyl povedený. Neproměňování jasných šancí a chyby v komunikaci v obraně  znamenaly jen 2 bodové vedení po prvním dějství. Druhá čtvrtina byla pozitivnější, začaly jsme více běhat, podařilo se nám zahrát několik rychlých protiútoků a dokázaly jsme odskkočit na poločasových 16 bodů. V druhém poločase jsme již výsledek spíše kontrolovaly a jen mírně navyšovaly. Až na závěrečnou pětiminutovku, kdy jsme nebyly schopny proměnit jednoduché střely z podkoše, byl druhý poločas pod naší kontrolou.

Těmito vítězstvími jsme si, již dvě utkání před koncem základní části, zajistily postup do extraligové skupiny žákovské ligy. Naším dalším cílem je zabojovat o první osmičku a postup na MČR.

Holky gratulujeme!!!