První s posledním

22.11.2019
Utkání ve Strakonicích přineslo hned několik dobrých zpráv. Po reprezentační pauze tým z Prahy stále zůstává neporažen. Úspěšné začlenění Veroniky Voráčkové, která dala 9 bodů. A v neposlední řadě, že sport není jenom o vyhrávání zápasů, ale i o pomoci lidem, kteří to potřebují.

Už v úvodu utkání bylo jasné, že se střetly dva týmy z opačných konců tabulky. Hráčky USK, které jsou bez porážky, hostil tým Strakonic. Ten v letošní sezóně ještě nevyhrál a jejich nelichotivá bilance se nezměnila ani po dnešním utkání. Pražské družstvo jasně ovládlo první poločas skórem, které vídáme na konci zápasu.

Tým ZVVZ USK Praha se zapojil do charitativní akce Strakonic, která má pomoci vybrat peníze na zlepšení kvality života nedonošeným dvojčátkům Karolínce a Rozárce. Nadace Koše proti drogám věnovala holčičkám 20 000 korun. Šek se předával v poločase za velkého zájmu diváků, kteří dar ocenili dlouhým potleskem.

Druhý poločas byl kopií toho prvního. Domácí hráčky nebyly schopny přejít přes agresivní obranu ZVVZ USK Praha, nešťastně si počínaly i v útoku. USK si zastřílelo se stejným zápalem jako v prvních dvou čtvrtinách a dostalo se na konečné skóre 140 bodů.

Vítězství, které bylo očekávané, pomohlo navodit správnou atmosféru v týmu před středečním euroligovým duelem. Úctyhodný milník se podařil Mariji Režan, která v české lize dala tisící bod. A tím pozitivní čísla nekončí. Hned sedm hráček se dostalo na dvouciferný počet bodů. Z toho tři dokázaly překonat dvacetibodovou hranici. Brionna Jones k tomu přidala 13 doskoků a tím si připsala další double-double.

BK Strakonice - U19 Chance - ZVVZ USK Praha 45:140 (15:40; 10:32; 11:36)

Body ZVVZ USK Praha: Jones 28 (13 dosk.), Režan a Vyoralová po 22, Vukosavljević 17, Ouviña 13, Sklenářová 12, Šípová 11, Voráčková 9, Thomas 4 (11 dosk.), Halátková 2