První porážka v letošním ročníku ELW

6.11.2019
Šlágr kola, který nabídl čtvrtý hrací den Euroligy, se odehrál na palubovce ZVVZ USK Praha. Domácí hráčky přivítaly basketbalový velkoklub a obhájce titulu UMMC Jekatěrinburg. Ten, do hlediště haly Královka, přijelo podpořit spousta fanoušků. Společně s příznivci ZVVZ USK Praha tak vytvořili krásnou basketbalovou kulisu, kterou si tento zápas jistě zasloužil.

Vyrovnaný zápas slibovala předzápasová bilance, kdy oba celky vyhrály všechny své zápasy v euroligové skupině. Ani jeden tým neodskočil do většího bodového vedení. První čtvrtina vyzněla lépe pro hosty, kteří se dostali do vedení košem v poslední vteřině první desetiminutovky.

Do další části utkání vstoupil Jekatěrinburg aktivněji a odskočil ve skóre. Pražačky se však nedaly a vrátily se do utkání. Ruský celek stále pokračoval v soustředěné hře a odskočil zatím na nejvyšší rozdíl 8 bodů. ZVVZ USK Praha stihlo do poločasu jen snížit a tak hosté vyhrály i další čtvrtinu o 2 body.

Vstup do druhé půlky domácím nevyšel. O to víc sil je stálo, vrátit se do zápasu. O to se postarala krásnou střelou za tři body Teja Oblak.  V následném útoku jí bodově podpořila i Brionna Jones, která dala „šoupák“. Poté opět skórovala hráčka s číslem 37, Teja Oblak. Brionna se nenechala zahanbit a dvěma proměněnými šestkami srovnala stav utkání. Jekatěrinburg se sice dokázal ještě dostat do čtyřbodového vedení, ale Kateřina Elhotová trojkovou s klaksonem, dokázala snížit na rozdíl jediného bodu.

Jak dobře hráčky z Prahy zakončily třetí čtvrtinu, o to hůře vstoupily do té čtvrté. Už v úvodu dokázal soupeř nastřílet 8 bodů během krátké chvíle. Pražačkám se nedařilo a po šesti odehraných minutách vedl Jekatěrinburg už o propastných 13 bodů. Hráčky ZVVZ USK Praha se nevzdaly snadno a dokázaly v závěru už jen zkorigovat konečný výsledek.

V každém případě je třeba podotknout, že hráčky předvedly bojovný výkon a že ani na chvíli nepolevily. Za co si zaslouží uznání.

Skvělý výkon předvedla Alyssa Thomas, která získala další double-double za 15 bodů a neuvěřitelných 17 doskoků. Střelecky se dařilo i dalším třem hráčkám, které nastřílely dvouciferný počet bodů.

ZVVZ USK Praha – UMMC Jekatěrinburg 67:74 (18:20, 17:19, 16:13, 16:22)

Body ZVVZ USK Praha:
Thomas 15 (17 dosk.), Elhotová 15, Oblak 13, Vukosavljević 11, Režan 6, Jones 4, Ouviňa 3