Dvě důležité výhry nad Slovankou

3.11.2019
O prvním listopadovém víkendu mladší žákyně odehrály 2 utkání proti Slovance. Díky dvěma výhrám se posouvají na 3.příčku v tabulce a zachovávají si tak naději na postup do Extraligy U14.

Do soborního utkání jsme vstoupily se zbytečným respektem. Dlouho jsme se nemohly trefit a první koš ze hry jsme daly až v 6.minutě. Přesto se nám podařilo snížit do konce čtvrtiny náskok soupeřek na jeden bod. Druhou čtvrtinu jsme si slabou chvilku vybraly pro změnu poslední dvě minuty, které jsme prohrály 8:0 a do šatny jsme odcházely se sedmibodovou ztrátou. Nástup do třetí čtvrtiny jsme měly výborný, prvních pět minut jsme vyhrály 10:0, ale opět jsme polevily a po 3.čtvrtinách prohráváme o 4. Poslední čtvrtinu jsme vydržely být soustředěné celých deset minut a vyhrály jsme  ji 24:4.  Tahounem týmu byla Kája Cahová, která byla vidět pod oběma koši a konto soupeřek zatížila 27 body!!. Přesto si pochvalu za přístup a bojovnost zaslouží všechny hráčky.

 

Nedělní utkání bylo napínavé do posledních chvil a na všech holkách byla znát únava z předešlého dne. Prakticky celé utkání jsme dotahovaly náskok soupeřek z první čtvrtiny kterou jsme prohrály o 10 bodů. Na každý bod jsme se hodně nadřely a naštěstí i soupeřky měly mizernou úspěšnost. Po třetí čtvtině vedeme o jeden bod, poslední čtvrtinu nám  vyšel vstup a prvních šest minut jsme vyhrály 9:0 a vedly jsem o 10 b. V 7.minutě  se vyfaulovala Linda Srpová a my z toho znervozněly a začaly se bát o výsledek.  Udělaly jsme spoustu chyb a zbytečných faulů, díky kterým jsme daly soupeřkám šanci na srovnání hry. Ty ji naštěstí nevyužily a i díky jejich 8 neproměněných šestkám, se nám podařilo udržet vítězství na naší straně.

V neděli se na vítězství střelecky podílelo více hráček , vůdčí osobností týmu byla tentokrát Linda Srpová.