Pražský souboj vyzněl lépe pro domácí

2.11.2019
V 8. Kole Renomia ženské basketbalové ligy přivítaly hráčky ZVVZ USK Praha svého městského rivala BLK Slavia Praha.

Už v úvodu zápasu ukázaly domácí, kdo je favoritem utkání. Po šesti odehraných minutách vedly rozdílem 19 bodů. Hráčky Slavie ale nepolevily a dokázaly do konce čtvrtiny umazat takto propastný rozdíl.

Druhá desetiminutovka byla ze strany domácích plná nepřesností a ztrát. Toho Slávistky využily a dokázaly úspěšně zakončit mnohem častěji, než v první čtvrtině. Ale to by nebyla trenérka Natália Hejková, aby včas a správně nenačasovala střídání. Když přišla na hřiště kapitánka Kateřina Elhotová, situace se změnila. Nejen, že sama nastřílela 10 bodů, ale pomohla spoluhráčkám najít jistotu. I když herní projev ZVVZ USK Praha byl kostrbatý, přeci jen dokázaly vyhrát čtvrtinu o 18 bodů.

Třetí čtvrtina byla nejvyrovnanější. Slávistky dokázaly „udržet“ USK na pouhých 24 bodech, zatímco samy nastřílely 18. Za domácí se čtvrtina nejvíce vyvedla Brionně Jones, která nastřílela 9 bodů.

V poslední čtvrtině ukázaly domácí hráčky to, jak měl celý zápas vypadat. Soupeřky nutily k chybám jako například zakončení z těžkých pozic nebo v časové tísni. To se hned projevilo na čtvrtinovém skóre, které vyznělo jednoznačně pro hráčky ZVVZ USK Praha. Ty za deset minut deklasovaly Slávistky rozdílem 19 bodů.

Zápas se vyvedl Brionně Jones, která nastřílela 21 bodů a doskočila 9 míčů a to vše za 26 minut. Dalších pět hráček domácích nastřílelo dvouciferný počet bodů, jmenovitě Elhotová, Vukasavljević, Thomas, Ouviňa a Vyoralová.

ZVVZ USK Praha – BLK Slavia Praha 116:61 (26:14, 38:20, 24:18, 28:9)

Body ZVVZ USK Praha:

Jones 21 (9 dosk.), Elhotová a Vukasavlejvić po 17, Thomas 15, Ouviňa 12, Vyoralová 10, Oblak 7, Režan 6, Šípová a Halátková po 4, Sklenářová 3