Porážíme i druhý brněnský tým

26.10.2019
V 7. kole Renomia ženské basketbalové ligy se hráčky ZVVZ USK Praha představily na půdě KP Brna. To bylo před zápasem na druhém místě hned za Pražačkami s jedinou porážku na svém kontě.

Vstup do utkání byl velmi vyrovnaný, hráčkám z Prahy se nedařilo odskočit na větší bodový rozdíl a Brňanky se držely v zápase. Jejich bojovnost opadla po pěti odehraných minutách, kdy Marija Režan zavelela k velké bodové šnůře, která se zastavila na osmnácti bodech.

Zatímco se Brňanky prosadily hned u úvodu druhé čtvrtiny, hráčkám z Prahy to trvalo déle jak 2 minuty. Krátký střelecký výpadek USK ovšem KP Brno nedokázalo využít, a tak se bodový rozdíl stále prohluboval. Velký podíl na tom měly Valériane Vukosavljević a Brionna Jones, které pokračovaly v dobrých výkonech z minulých zápasů Renomia ŽBL.

Do třetí čtvrtiny vstoupilo ZVVZ USK Praha jedenácti bodovou šňůrou a dobrou obranou. Ta byla důvodem, proč se hráčkám Brna nedařilo přes pět a půl minut dát koš. I když trefily dva trojkové pokusy, hráčky USK dokázaly udržet svoje ofenzivní tempo a stále navyšovaly rozdíl ve skóre.

Během poslední čtvrtiny daly hráčky pražského celku 24 bodů, z toho Brionna Jones 11 a Tereza Vyoralová 6. I když se zápas víceméně dohrával, vyhrál tým z Prahy poslední čtvrtinu o 5 bodů.

Že Brionna Jones nemá v Renomia ženské basketbalové lize konkurenci, svědčí i dnešní zápas, kdy dokázala navázat na předešlý výkon proti Trutnovu a stala se jednoznačně nejlepší střelkyní i doskakující hráčkou celého utkání. Za zmínku stojí i fakt, že všechny hráčky ZVVZ USK Praha dokázaly skórovat a hned 5 z nich, dosáhlo na dvouciferný počet bodů.

KP Brno – ZVVZ USK Praha 57:109 (15:36, 13:27, 10:22, 19:24)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 28 (12 dosk.), Režan 17, Elhotová, Vukosavljević a Thomas po 11, Vyoralová a Ouviňa po 8, Šípová 6, Sklenářová 4, Halátková 3, Oblak 2