Skvělý výkon na domácí palubovce

19.10.2019
V 6. kole Renomia ženské basketbalové ligy tým ZVVZ USK Praha přivítal na domácí palubovce Loko Trutnov. Ve svém prvním ligovém zápase, a hned v základní pětce, se představila nová posila domácích, Brionna Jones. A uvedla se prvním košem utkání.

Po několika málo vteřinách přidala i další dva body. Její výkon gradoval a už v prvních pěti minutách měla na svém kontě 13 bodů. Přechodovou fázi hostů stěžovala agresivní obrana USK, ze které domácí tým trestal. A když Tereza Vyoralová proměnila v 6. minutě trojkový pokus, byl rozdíl ve skóre už devatenáctibodový. Stejně jako první střela zápasu patřila Brionně Jones, tak i ta poslední šla za ní. Její bodové hody se v první čtvrtině zastavily na čísle 20. Stejným rozdílem skončila i úvodní desetiminutovka.

Do druhé čtvrtiny nastoupil tým ZVVZ USK Praha stále hladový. Dobrá obrana domácích nedovolila Trutnovu skórovat více jak 5 minut. První body dali hosté z čáry trestného hodu po technické chybě Valériane Vukosavljević, která během jiného trestného hodu soupeřek, mluvila na svoji spoluhráčku.

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Domácí hráčky se stále prezentovaly aktivní obranou, ze které zakládaly úspěšně zakončené rychlé protiútoky. V bodovém nášupu pokračovala Brionna Jones, která šestkou dala stý bod svého týmu v tomto utkání a její bodový účet se zastavil na konečných čtyřiceti bodech.  Jak moc se dařilo nové posile domácích, o to méně se dařilo soupeřkám, které se ve třetí čtvrtině vůbec nedokázaly prosadit.

Poslední desetiminutovka, i když zápas už byl rozhodnutý, se dohrávala ve vysokém tempu. Hosté se probudili ze střeleckého spánku a dokázali skórovat. Za to domácí, hnány na střelecké vlně, chtěly přidat ještě více bodů.

Hráčky ZVVZ USK Praha překonaly loňský rekord v počtu nastřílených bodů, kdy jich právě proti Trutnovu nastřílely 139. Dnes posunuly tuto hranici ještě o trochu výše, na 141 bodů.

Skvěle se uvedla již zmíněná Brionna Jones, která svými 40 body a 14 doskoky získala svůj první double-double ve svém prvním utkání v Renomia ženské basketbalové lize. Double-double získala i Valériane Vukosavljević, která nastřílela 18 bodů a doskočila 11 míčů.

ZVVZ USK Praha – Loko Trutnov 141:34 (34:14, 72:22, 108:22)

Body ZVVZ USK Praha:

Jones 40 (14 dosk., 48 Ef), Režan 21, Vukosavljević 18 (11 dosk.), Halátková a Šípová po 15, Vyoralová 13, Sklenářová 11, Oblak 8, Ouviňa 0