Nováček soutěže přivítal aktuálního mistra

11.10.2019
DSK Levhartice Chomutov přivítal na své palubovce ZVVZ USK Praha. Tým ze severu Čech se nezalekl a v úvodu zápasu byl důstojným soupeřem.

V první čtvrtině to vypadalo na příjemné překvapení v Renomia ženské basketbalové lize, kdy domácí Levhartice držely krok. Bohužel pro ně, do utkání v základní pětce nastoupila Marija Režan, která pokračovala ve skvělých výkonech z předešlých utkání. I v dnešním zápase, stejně jako v tom minulém, si došla pro double-double za body a doskoky. A tak se rozdíl ve skóre přeci jen navyšoval. Po ne příliš dominantním výkonu v úvodu zápasu, vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha do druhé čtvrtiny s tím, co je zdobí. A to je agresivní obrana. Přes tu se Severočešky dokázaly prosadit jen stěží. Konkrétně Satoranská jedinou úspěšnou střelou za 2 body a další dvě proměněné šestky přidala 14 vteřin před poločasem Eisnerová. O to více při chuti byly hostující hráčky, které nasázely 22 bodů.

Pět odehraných minut ve třetí čtvrtině moc bodů nepřineslo. Oba týmy shodně nastřílely jen šest bodů. Poté přišel koš s faulem Valériane Vukosavljević, který probudil hráčky ZVVZ USK Praha z poločasové přestávky. Ty dokázaly do konce desetiminutovky přidat ještě 13 bodů a navýšily rozdíl ve skóre na 38 bodů. V poslední čtvrtině dala trenérka Hejková oddechnout hráčkám základní pětky, toho využily mladé hráčky, které dále navyšovaly bodový stav ZVVZ USK Praha. Každá z hráček hostujícího týmu se dokázala bodově prosadit a získat doskok nebo asistenci. A tak si tým ZVVZ USK Praha připisuje další výhru v Renomia ženské basketbalové lize.

DSK Levhartice Chomutov – ZVVZ USK Praha 41:89 (14:28, 18:47, 28:66)

Body ZVVZ USK Praha:

Režen 23 (10 dosk.), Elhotová, Vukosavljević (9 as.) a Šípová po 13, Vyoralová 12, Sklenářová 6, Ouviňa 4 (8 dosk.), Halátková 3, Kůželová 2